Hvis din husstand var berettiget, men på grund af kke-selvforskyldte registerfejl ikke fik udbetalt en varmecheck i 2022, kan husstanden søge om varmechecken i ansøgningsrunden.

6.000 kroner i varmehjælp? Du har fået en ekstra dag til at søge

Det er snart sidste udkald, hvis du skal søge om om skattefri varmecheck på 6.000 kroner. Sidste ansøgningsfrist er 10. maj. Du har fået en ekstra da til at søge på grund af nedbrud på ansøgningsportalen. Se video om du er berettiget.

Senest opdateret: torsdag 3. august 2023

Der er rift om varmechecken.

Mere end 26.000 husstande havde halvejs i den supplerende ansøgningsrunde søgt om varmecheck. Og nu er det ved at være sidste udkald: Sidste frist for at søge om varmechecken var 9. maj. men du har fået en ekstra dag til at søge.

Den nye frist er 10. maj 2023 kl. 23.59. Fristen er rykket, da der har været et kortvarigt nedbrud på ansøgningsportalen i ansøgningsperioden.

Varmechecken er på 6.000 kroner og er en skattefri engangsydelse.

Disse kan søge

Hvis din husstand var berettiget, men på grund af ikke-selvforskyldte registerfejl ikke fik udbetalt en varmecheck i 2022, kan husstanden søge om varmechecken i ansøgningsrunden.

Husk, at det er den bolig, som du var registreret på 1. januar 2022, som du kan søge om varmecheck til.

Sådan gør du

Når du søger digitalt via ansøgningsportalen modtager du en kvittering via digital post – når du har modtaget denne kvittering er din ansøgning modtaget og registreret.

Hvis du allerede har indsendt en ansøgning og modtaget en kvittering skal du ikke gøre mere. Du vil blive kontaktet, når der er nyt i din sag.

Pengene udbetales fra maj

Varmechecken bliver udbetalt via NemKonto til den ældste i husstanden. Første udbetaling forventes at være i maj og herefter løbende.

Sagsbehandlingstiden vil afhænge af den samlede mængde ansøgninger, som Energistyrelsen modtager.

Er du berettiget? Se video

Din husstand skal opfylde en række kriterier for at kunne få udbetalt varmechecken. Du kan læse mere betingelserne og hvordan du søger om varmechecken på varmecheck.dk eller se videoen herunder.

 

Først publiceret: torsdag 13. april 2023
Artiklen er sidst opdateret torsdag 3. august 2023 kl. 13:55

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.