Det er Danske Lægers Vaccinations Service, der tilbyder vaccination mod covid-19 til borgere under 65 år, som ikke tilhører gruppen af særligt udsatte.

Under 65 år? Her kan du blive vaccineret mod corona

Selv om du ikke er omfattet af myndighedernes tilbud om gratis vaccination mod corona, kan du fortsat få stikket. Du skal bare betale selv. Medlemmer af Faglige Seniorer får rabat.

Senest opdateret: fredag 27. september 2024

Er du bekymret for at blive ramt af corona og er du ikke omfattet af myndighedernes gratis vaccinations-program, kan du alligevel godt blive vaccineret.

Men du skal have pungen frem og betale selv.

Det er Danske Lægers Vaccinations Service, der tilbyder vaccination mod covid-19 til borgere under 65 år.

Covid-19 vaccination af personer under 65 år

Meget få personer under 65 år er i øget risiko ved covid-19, oplyser Sundhedsstyrelsen.

Men personer i aldersgruppen med visse kroniske sygdomme, svært kontrollerbare kroniske sygdomme, overvægt med BMI på 35 eller over, og/eller nedsat immunforsvar menes at være i øget risiko.

Prisen er 795 kroner og et grundhonorar 175 kroner.

”Vi får mange henvendelser vaccinen i efterårsperioden fra ikke-inviterede, der gerne vil vaccineres mod covid-19. Derfor har vi besluttet at stille vaccinen til rådighed i alle vores klinikker i år, så det er muligt at få den hos os, siger Tanja Sølvkjær, der er Group CEO i Danske Lægers Vaccinations Service.

Stik med Pfizer-vaccinen

Der er 44 klinikker spredt over hele landet, og vaccination foregår hele efteråret med start fra oktober.

”Der er ikke mange andre, der tilbyder denne mulighed så vi oplever mange glade kunder, der i år dermed får nemmere adgang til vaccination,” siger Tanja Sølvkjær.

Alle covid-19-vacciner – uanset hvilken type man tidligere er blevet vaccineret med – kan boostes med den nyeste variantopdaterede vaccine, som Danske Lægers Vaccinations Service modtager fra Statens Serum Institut.

Der er tale om Pfizer (Comirnaty Original/Omikron BA.1 fra Pfizer-BioNTech), der er godkendt til vaccination af personer over 12 år.

Medlemmer af Faglige Seniorer får 10% rabat på vaccinen. Der kan bookes tid her.

Borgere under 65 år med kronisk sygdom, der er i øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb, får tilbudt en gratis vaccination mod covid-19 i det nationale vaccinationsprogram.

De 64-årige kan vaccineres, hvis de fylder 65 år senest 20. december 2024.

Covid-19: Her er symptomerne

De hyppigste symptomer på covid-19 er feber, tør hoste, hovedpine, muskelsmerter, ondt i halsen, kvalme, træthed, stoppet eller løbende næse og midlertidigt tab af smags- og/eller lugtesansen.

Alle kan blive smittet med SARS-CoV-2 og udvikle covid-19. De fleste med covid-19 vil opleve relativt milde symptomer, men nogen kan opleve mere alvorlige sygdomsforløb, hvor de nedre luftveje bliver påvirket. Eventuelt andre organer i kroppen bliver påvirket i varierende grad.

Høj alder, en række kroniske sygdomme, svær overvægt og graviditet øger risikoen for et alvorligt sygdomsforløb.

Kilde: Statens Serum Institut

 

Først publiceret: tirsdag 24. september 2024
Artiklen er sidst opdateret fredag 27. september 2024 kl. 08:24

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.