Danske bandemedlemmer mistænkt for stå bag svindel mod ældre
17 personer - heriblandt danske bandemedlemmer - er fængslet i omfattende sag om organiserede kontaktbedragerier begået mod primært ældre borgere i Norden - herunder Danmark.
Senest opdateret: fredag 29. november 2024
Den falske bankmand i telefonen, bankbuddet der henter kreditkortet og den formummede mand, der hæver pengene i bankautomaten – det kan være hårdkogte kriminelle fra blandt andet den forbudte indvandrerbande Loyal to Family (LTF), der står bag eller udfører de kriminelle handlinger.
De er blandt andet gået målrettet efter ældre borgere.
Det er i hvert fald mistanken der rettes mod 17 mænd, der sidder varetægtsfængslet i Helsinki.
Blandt de anholdte er seks danske statsborgere samt en polsk og en somalisk statsborger begge med fast bopæl i Danmark. To af de anholdte er medlemmer af den forbudte bande LTF, mens to andre anses som relateret til banden.
De otte anholdte er alle mænd i alderen 21 til 28 år og sidder på sjette måned varetægtsfængslet i den finske hovedstad.
Det er politiets vurdering, at flere af de otte anholdte er bagmænd i netværket.
Stort antal sager
Svindlen, de mistænkes for, udføres ved, at gerningsmændene, under påskud af at være fra politiet eller banker, snyder deres ofre til at overføre penge til dem eller udlevere kort og kode til medgerningsmænd, som kommer hjem til ofrene.
Der efterforskes et stort antal sager med betydeligt udbytte, men af hensyn til efterforskningen kan politiet på nuværende tidspunkt ikke sige mere om det samlede omfang af svindlen.
Netværket har rettet deres svindel mod ofre i blandt andet Norge og Finland, men der arbejdes også med stærke indicier på, at de i månederne forinden har svindlet danske ofre.
Organiseret svindel
Efterforskningen blev startet af Københavns Politi, som efterfølgende har haft et godt og tæt samarbejde med politiet i Norge og Finland.
”Der er tale om organiseret svindel, og vi ser det som en stor succes sammen med norsk og finsk politi at være kommet så tæt på bagmændene i det her netværk. Vi efterforsker fortsat sagen, ikke mindst for at få et fuldt overblik over, om der er danske borgere, der er blevet ramt,” siger vicepolitiinspektør Bjarke Dalsgaard, der er leder af Københavns Politis afdeling for Økonomisk Kriminalitet 2.
Der er ingen information om, hvordan de mistænkte forholder sig.
Det forventes, at sagerne vil blive ført ved henholdsvis de norske og finske domstole, oplyser politiet.
Del gerne denne info
Du kan gøre andre opmærksom på sagen ved at dele artiklen på Faglige Seniorers Facebook-side.
Først publiceret: torsdag 28. november 2024
Artiklen er sidst opdateret fredag 29. november 2024 kl. 08:23