22-årig tidligere dømt for ældresvindel: Nu fængslet igen
Selvom han blev dømt for bedrageri over for flere ældre i november, så er en 22-årig mand nu igen fængslet for samme type af kriminalitet.

En 22-årig mand fra Ballerup er sigtet for i to tilfælde sammen med endnu ukendte medgerningsmænd at have været med til at begå bedrageri over for ældre kvinder.
Manden er tidlige dømt og fik i november et års fængsel for at have været med til at snyde i alt 13 ældre for 193.000 kroner.
Manden ankede i den forbindelse dommen til formildelse og har siden været på fri fod, mens han har afventet ankesagen.
Dengang sagde Marutha Thayaphran fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestsjællands Politi i forbindelse med dommen:
“Der tegner sig et billede af et omfattende svindelnummer. Vi kan se, at den 21-årige forinden havde søgt på “gamle navne kvinder” og “hvor bor der flest ældre”. Og på den måde har de så udset sig de svageste ofre.”
Ofrene var bosiddende i København, Greve, Skovlunde, Hillerød, Slangerup, Herlev, Søborg, Helsinge og Gentofte.
To nye sager om svindel
Den 22-årige er nu sigtet i to nye sager.
Dels for at medvirke til at svindle en 74-årig kvinde fra Jyderup ved at ringe op udgive sig for at at være fra hendes bank.
På den måde blev kvinden franarret hendes hævekort samt 3.000 kroner i kontanter. Der blev efterfølgende hævet 15.000 kroner på kortet.
I den anden sag var det en 92-årig kvinde fra Roskilde-området, der i starten af februar på lignende vis blev fralokket sit hævekort med tilhørende kode. Også her blev der hævet 15.000 kroner på kortet.
Efterforskningen af de to sager førte til, at politiet kunne anholde den 22-årrige mand.
Han blev efter grundlovsforhør fængslet frem til den 13. marts og tog forbehold for at kære fængslingen til landsretten på et senere tidspunkt.
Politiet opfodrer: Smid røret på
Politiet opfordrer til, at man aldrig udleverer oplysninger om sin bankkonto, betalingskort eller pinkode over telefon eller til folk, der pludselig tropper op på ens bopæl.
Politiet eller banken kunne aldrig finde på at møde op på nogens adresse og bede om at få den slags oplysninger udleveret eller kræve at få andre værdigestande som smykker el. udleveret.
Bliver man kontaktet af nogen, som udgiver sig for at være fra banken, bør man bede om vedkommendes navn og ringe tilbage til bankens officielle telefonnummer for at sikre sig, at der ikke er tale om forsøg på svindel.
Man er også meget velkommen til bare at smide røret på.