Erik V. Nielsen, medlem af hovedbestyrelsen i Faglige Seniorer, fylder 80 år.

Fagligt fyrtårn med mange kasketter

Erik V. Nielsen er den klassiske tillidsmand, der har taget sin tørn som fagforeningsformand, byrådsmedlem og medlem af menighedsrådet. Som pensionist har han fortsat arbejdet i ældreråd, efterlønsklub og Faglige Seniorer. Nu fylder han 80 år.

Senest opdateret: onsdag 23. maj 2018

“Det vi laver i Faglige Seniorer, er ting der ikke bliver lavet i forbundene, og det synes jeg netop er én af Faglige Seniorers styrker. Mange forbund har jo slet ikke en politik på ældreområdet. Og så har vi i Faglige Seniorer vores mange klubber, som er noget af det vigtigste. Det er her medlemsaktiviteterne foregår, og uden klubberne har vi ingen berettigelse’”, siger Erik V. Nielsen, der fylder 80 år den 29. april.

Faglige Seniorer har absolut sin berettigelse, og det er godt med fornyelse på mange områder.

Erik V. Nielsen er det, han selv betegner som “100 procent sjællænder”, født i Vetterslev ved Høm.

Startede som bondekarl

“Min far forpagtede ved Sørup, og han kørte med hestevogn rundt til gårdene og samlede æg ind. De blev afleveret på æggepakkeriet i Ringsted. Senere blev han husmand på en gård, og han drev også forsamlingshuset. Vi var 9 børn, og vi hjalp blandt andet med at servere ved arrangementerne i forsamlingshuset.”

“Selv er jeg startet som bondekarl, hvor jeg tjente hos bønderne i en årrække. Senere blev jeg ansat hos en tømrer og lagde korkgulve over hele landet. Og i en periode på 13 år var jeg skovarbejder på Gisselfeld gods. Jeg indsamlede træer ved hjælp af en ny kæmpestor maskine. Det var akkordarbejde og gav godt.”

Tillidsmand og klokker

“Her startede min faglige karriere, for jeg blev tillidsmand for skovarbejderne. Herefter var jeg ved Rønnede kommunes vejvæsen, og her blev jeg kasserer for en lille afdeling. Og også tillidsmand ved vejvæsenet i den daværende Rønnede Kommune.  I 1977 blev jeg afdelingsformand i SiD. Til at starte med var jeg fritidsformand, men ellers fastansat. Og jeg var fra 1963 – 1999 medlem af bestyrelsen. Jeg blev medlem af SiD i 1960 og sad i SiD’s hovedbestyrelse fra 1989 – 1999. I AMU i Slagelse, var jeg i Grøn afdeling i bestyrelsen. Meget lærerigt. I 1999 gik jeg så på efterløn.”

I en periode sad Erik V. Nielsen i menighedsrådet, og stod også for klokkeringningen en gang imellem.

Samtidig med at han var afdelingsformand, sad han i byrådet i 3 perioder for Socialdemokratiet, som Erik V. Nielsen har været medlem af siden 1960.

Næstformand i ældrerådet

“I dag er jeg næstformand i Faxe Ældreråd, og jeg er formand for efterlønsklubben i Faxe. Det har jeg været i 18 år. En meget aktiv klub, selvom vi bliver færre medlemmer. Men i år har vi 23 arrangementer, både sociale og af mere politisk karaktér. Det er ganske flot, synes jeg. Jeg er i hovedbestyrelsen i landsklubben, og har her været formand i 10 år,” fortæller Erik V. Nielsen.

I Faglige Seniorer har han siddet i hovedbestyrelsen i 10 år.

Fastholde og udbygge klubber

“Faglige Seniorer har absolut sin berettigelse, og det er godt med fornyelse på mange områder. Mange var glade for bladet, så det er ærgerligt at det lukkede. Nu har vi så Seniorhåndbogen, som er meget populær, og her har vi fået rigtig meget relevant med. Godt den er gratis og kommer i trykt udgave, for så er der flere der får gavn af den.”

Vi skal fortælle om Faglige Seniorer og om, hvor vigtigt det er med et fagligt seniorfællesskab.

“Der er behov for, at vi får vores budskaber bredt meget mere ud. Også til dem der fortsat er på arbejdsmarkedet i dag; altså før de bliver pensionister. Ser vi på 3F, så har vi cirka 42.000 over 65 år, der er medlem, og cirka 37.000 mellem 60 og 65 år. Dem skal vi i kontakt med, og fortælle dem om Faglige Seniorer og hvor vigtigt det er med et fagligt seniorfællesskab.”

“I dag har vi i 3F 136 klubber, men der har været 150. Så vi skal ha’ set på det med at fastholde og udbygge klubberne. Og os der er oppe i årene, kommer med glæde ud i 3F afdelingerne og fortæller om hvad det vil sige at være senior, og hvad Faglige Seniorer er for en størrelse.”

“Jeg selv og et par stykker, har faktisk formuleret 3F’s ældrepolitik, og lavet en pjece for omkring 5 år siden. Den er gældende i dag, men skal jo nok snart revideres. Men budskaberne er stadig relevante.”

Hus, have og vandgymnastik

Erik V. Nielsens tid går meget med fagligt arbejde, men der er også hus og have at passe, og har brugt tid på tennis og vandgymnastik. Og førhen på baneskydning.

Sammen med Else har han en søn og et barnebarn. Fødselsdagen markeres med et bruncharrangement for venner og familie i Kongsted Forsamlingshus.

Først publiceret: torsdag 26. april 2018
Artiklen er sidst opdateret onsdag 23. maj 2018 kl. 11:03

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.