Det at være frivillig i Faglige Seniorer har betydet rigtig meget for mig. Sygdom blev vendt til noget positivt, fortæller Lis Sørensen. Foto: Carsten Elert

God ven tog Lis med i Faglige Seniorer: Frivillig i over 35 år

Lis Sørensen har været frivillig i Faglige Seniorer i mere end 35 år og er organisationens omvandrende historiebog. Den 4. maj fylder hun 75 år.

Senest opdateret: onsdag 6. juni 2018

“Det hele startede med, at jeg havde gået syg i en del år med muskelgigt. Det var så voldsomt, at jeg var færdig på arbejdsmarkedet. Det var i 1978, og  jeg var bare 35 år.

Det er en fornøjelse at være i Faglige Seniorer, for her føler jeg, at jeg laver et stykke fornuftigt arbejde.

Lis Sørensen, frivillig i mere end 35 år

“En god ven tog mig en dag under armen og tog mig med hen til LO Faglige Pensionister- og Efterlønsmodtagere, der den gang havde kontor i Nørre Voldgade, og spurgte om de ikke havde brug for frivillig arbejdskraft. Det havde de i den grad, og både han og jeg startede så dér.”

“Det er mere end 35 år siden. Min ven døde desværre kort efter. Ham sender jeg stadig en taknemmelig tanke, for det at være i Faglige Seniorer har betydet rigtig meget for mig. Sygdom blev vendt til noget positivt”, fortæller Lis.

Pausesmøgen er lagt væk

I dag regerer Lis enerådigt over Faglige Seniorers arkiver og depotet i kælderen. Hun ser helst, at andre i sekretariatet holder sig væk, for så å bliver risikoen for pakkefejl m.m. nemlig minimeret. At én af rygerne kommer forbi, var tidligere godt, for så var der god grund til at tage en pausesmøg og en snak.

I dag er pausesmøgen dog væk. Lis er blevet ikke-ryger.

Skal man have klaret en lynlås i en jakke, er Lis til at snakke med. Hun er nemlig også god til håndarbejde.

Hendes mor på mere end 95 år bruger hun også en del tid på. Var det ikke for Lis, ville hun være på plejehjem, for hendes dårlige kort tids hukommelse kræver, at nogen hjælper hende. Og derudover er der to døtre, fem børnebørn og fem oldebørn, at ta’ sig af.

Skal ud uanset vejret

“Det er en fornøjelse at være i Faglige Seniorer, for her føler jeg, at jeg laver et stykke fornuftigt arbejde. Samtidig kommer jeg ud blandt mennesker, så det er hjælp til selvhjælp. Uanset vejret, skal jeg ud. Arbejdet med at pakke og sende post ud er godt, for man kan se, hvad man laver efterhånden som bunkerne på pallerne forsvinder over i kuverter. Alene vores seniorhåndbog – der nu trykkes i 25.000 eksemplarer – kræver meget løfte- og pakkearbejde’.

Lis er samtidig Faglige Seniorers omvandrende historiebog. Alt det der ikke kan slås op eller findes på skrift, har Lis i hovedet, og hun er et godt eksempel på, at en organisation som Faglige Seniorer intet er uden de frivillige.

Lis fylder 75 år den 4. maj.

Først publiceret: mandag 30. april 2018
Artiklen er sidst opdateret onsdag 6. juni 2018 kl. 10:48

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.