Medlem af Faglige Seniorers hovedbestyrelse, Gitte Skov Christensen, fylder 70 år 15. maj.

Fagligt fællesskab og sammenhold – hele livet

Gitte Skov Christensen er vokset op med, at sammenhold og fællesskab betaler sig. Nu fylder den tidligere fagforeningsformand 70 år. Hun savner at komme ud på gader og stræder for at agitere for sagen.

Senest opdateret: mandag 16. april 2018

“Jeg føler jeg er en del af arbejderklassen. Jeg kommer fra en stor familie, hvor min far der var arbejdsmand, hver dag tog fra Munkebjerg By på Sjælland, og til en større by og arbejdede, og min mor passede børn og hjem,” fortæller Gitte Skov Christensen, der fylder 70 år den 15. maj.

“En værdi for mig er, at fagligt fællesskab og sammenhold kan betale sig. Sådan har jeg følt det hele livet.”

På job på bryggeri og i Kenya

I 1969 blev Gitte Skov Christensen færdiguddannet som omsorgsassistent – det tog 3 ½ år. Og efter endt uddannelse, arbejdede hun et halvt år på Tuborg for at tjene penge.

Vi har været en del af at ændre rigtig meget i samfundet. Det kunne jeg da godt tænke mig, at vi gjorde lidt igen.

“Man tjente gode penge på bryggerierne, men det var også lærerigt at være blandt bryggeriarbejderne. Der var sammenhold,” husker Gitte Skov Christensen.

“Derefter var jeg ude at rejse for at opleve andre kulturer. Jeg har blandt andet arbejdet i 5 år i Kenya, og her havde jeg min søn Morten med. Det er naturligvis et ophold, der har præget ham, og givet ham en god ballast i livet. Herefter kom jeg i særforsorgen og arbejde, og på daginstitutioner, og var i 15 år på et lille bofællesskab i Ballerup. Herfra gik jeg på efterløn da jeg blev 63 år.”

Mærke vi er en del af fagforeningen

Sideløbende med arbejdet har Gitte Skov Christensen haft en faglig karriere.

“Først som afdelingsformand i København, og sidenhen som LFS’er (Landsforeningen for Socialpædagoger, red.) som klubformand som 56-årig, da jeg arbejdede indenfor særforsorgen.”

Jeg savner lidt at vi kommer ud på gader og stræder rent fysisk for at agitere lidt for vores sag.

“I dag sidder jeg i hovedbestyrelsen i Faglige Seniorer, og er stadig klubformand i Socialpædagogerne i Storkøbenhavn. Vi har omkring 1000 medlemmer i klubben, og det er jo ganske flot. Vi holder alle vores møder i fagforeningen på Hejrevej. Det er vigtigt at vi holder møderne dér, så vi alle kan mærke at vi er en del af fagforeningen.”

“Udover det faglige, bruger jeg tid på min nyerhvervede kolonihave, i Haveforeningen Bellevue, der ligger i den nordvestlige del af København, ved Utterslev Mose. Her har jeg lavet en økologisk grøntsagshave, og det er hovedprojektet fremover. Her skal jeg blandt andet passe mit nu to–årige barnebarn Agnes.”

Fusion med LO og FTF åbner ny verden

“Jeg synes vi i Faglige Seniorer står overfor en spændende fremtid. Fusioneren mellem FTF og LO betyder jo en helt ny verden for Faglige Seniorer. Det er noget vi skal forholde os aktivt til. Forhåbentlig kan det hjælpe os til at blive mere synlige og gøre vores arbejde mere konkret.”

Jeg savner lidt at vi kommer ud på gader og stræder rent fysisk for at agitere lidt for vores sag. Både ældrerådene og Faglige Seniorer, synes jeg godt kunne være mere udfarende. Mange er jo ligesom jeg selv fra 1960-generationen, hvor vi godt kunne finde ud af at aktionere. Vi har været en del af at ændre rigtig meget i samfundet. Det kunne jeg da godt tænke mig, at vi gjorde lidt igen.”

Fødselsdagen bliver holdt privat i kolonihaven.

Først publiceret: lørdag 12. maj 2018
Artiklen er sidst opdateret mandag 16. april 2018 kl. 15:31

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.