Krigsveteraner hyldet af tusindvis af københavnere

Vi vandt krigen mod tyskerne i 1848, og det blev markeret i København med stor festivas på 50 års-dagen. Se de fantastiske billeder - og vind stor flot fotobog.

Senest opdateret: onsdag 20. juni 2018

Vi tabte krigen i 1864 og Danmark led et smerteligt tab. Men nederlaget satte også mange positive ting i gang, og der blev skabt ny udvikling i vort lille land. Samtidig kunne vi da glæde os over, at tyskerne fik klø i 1848.

Vind bog: Fortæl om din soldatertid

  • Du kan vinde bogen "Arven efter Elfeldt", der er fyldt med billeder og historier om livet og arbejdspladserne i perioden omkring år 1900.
  • Du er med i konkurrencen, hvis du "liker" og fortæller, om du har været i soldat - og beretter en god historie fra din tid i trøjen - på dette link på Facebook.
  • Bogen er udgivet af Webers forlag og koster 350 kroner hos boghandleren.

Den sejr blev fejret i København i 1898 med en kæmpe fest, hvor veteraner fra krigen i 1848 blev inviteret til hovedstaden.

Byen stod på den anden ende med store menneskemængder i gaderne.

Festen blev fulgt af Peter Elfelt, og hans mange gode fotografier opbevares på Det kgl. Bibliotek. Her er blot et lille udvalg af hoffotografens billeder fra den store fest i 1898.

Her kan man bl.a. se den byport, der stadig stod ved Rosenborg, og man kan se det store flotte hotel, der lå der hvor Nationalbanken senere blev bygget.

Book et foredrag

Journalist og forfatter Lennart Weber har brugt mange år på at grave i historien om fotografen Peter Elfelt og den unikke billedsamling som bidrager til, at vi har en god forståelse for, hvordan livet var i Danmark for vores bedste- og oldeforældre.

Det er foreløbig blevet til to store fotobøger, der kan lånes på biblioteker eller købes hos boghandlere eller direkte hos forlaget.

Lennart Weber holder desuden en del foredrag. Kontakt ham på lennart.weber@outlook.com eller tlf. 40103898. Se mere om hans bøger på forlagets hjemmeside.

Hoffotografen Elfelt

  • Peter Elfelt voksede op i en fattig arbejderfamilie i en baggård i provinsen. Han fik blot 5 års skolegang – og kun hver anden dag – og som 12-årig fik han en læreplads som fotograf.
  • I slutningen af læretiden besluttede Elfelt, at han ville være Danmarks førende fotograf. Det blev han, og han blev kongehusets foretrukne fotograf. I nogle årtier færdedes han hjemmevant hos konger og kejsere i hele Europa.
  • Ved sin død i 1931 efterlod Elfelt 500.000 fotografier, der nu ligger på Det Kongelige Bibliotek. Samlingen er verdens største fotosamling fra omkring 1900.

Først publiceret: onsdag 30. maj 2018
Artiklen er sidst opdateret onsdag 20. juni 2018 kl. 09:21

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.