Vær opmærksom på, at rejseforsikringen normalt ikke dækker behandling af sygdom, som allerede var til stede inden afrejsen.

Pas på når du rejser: 4 vigtige råd om forsikring på din ferie

Det kan blive dyrt, hvis du ikke har styr på dine forsikringer, når du rejser på ferie. Og især hvis du har en sygdom eller er skrøbelig, når du tager afsted. Læs her og undgå de værste fælder.

Senest opdateret: tirsdag 7. december 2021

Skal du på ferie og skal du ud at rejse, så er det en god ide at tegne en rejseforsikring.

Her får du en række råd fra forsikringsselskabet Alka, som du som senior skal være ekstra opmærksom på, når du skal ud at rejse.

Læs også artiklen: Senior-sommer – 9 kontante råd til den perfekte ferie

1. Husk at kontakte alarmcentralen, hvis uheldet er ude på ferien

Har du købt en rejseforsikring og er uheldet ude på ferien, er det en god idé altid at kontakte forsikringsselskabets alarmcentral med det samme.

På den måde ved du, hvordan du er dækket, og forsikringsselskabet kan hjælpe med at tale med lægen og booke fly og andet praktisk, hvis du må afbryde din ferie.

Ældre oftere syge på rejsen

  • Når de ældre bliver syge på ferien, er deres behandlinger gennemsnitligt af langt mere alvorlig karakter. De har længere sygdomsperioder og med større udgifter end syge personer under 60 år.
  • Omkring 38 – 40 procent af forsikringstagerne i Alka, der bliver syge på ferien, er over 60 år. Men udgifterne til de ældre udgør gennemsnitligt 60 - 65 procent.
  • Der er langt flere ældre, der får problemer med hjerte, blodpropper og andre alvorlige tilfælde. Hos yngre er det typisk  sygdomme som maveinfektion, solstik og ondt i øret.

(Kilde: Alka)

Er du for eksempel forsikret hos Alka, hjælper selskabets rejseservice hjælper blandt andet med at:

  • Tale med læge eller hospital i udlandet, hvis der er sproglige vanskeligheder.
  • Stille nødvendige betalingsgarantier til læge og hospital.
  • Booke hotel eller fly hjem, hvis du må forlade feriestedet efter en skade.
  • Sørge for en foreløbig erstatningsudbetaling, hvis du har akut behov for økonomisk hjælp efter en skade, der er dækket af forsikringen.

Alka tilbyder en årsrejseforsikring, der dækker hele verden på ferierejser i op til 60 dage, som tillægsforsikring til indboforsikringen. Det en nem og enkelt måde altid at have en rejseforsikring. Så skal du ikke huske at købe forsikring, hver gang du rejser.

Rejseforsikringen dækker udgifter til behandling hos læge eller på hospital, hvis du bliver akut syg eller kommer til skade på din ferie i udlandet. Herudover kan behandling hos fysioterapeut og tandlæge være dækket af forsikringen.

2. Har du en sygdom – tjek hos forsikringsselskabet

Vær opmærksom på, at rejseforsikringen normalt ikke dækker behandling af sygdom, som allerede var til stede inden afrejsen.

Er du  alvorligt syg inden afrejsen, bør du  kontakte dit forsikringsselskab for at høre, hvordan du er dækket. Selskabet foretager normalt en medicinsk forhåndvurdering, der kan fortælle, om du er dækket under rejsen for netop den sygdom, du måtte have.

Er du forsikret i Alka, kan du tage en en test på Alka.dk/medicin. Du bør tage testen, hvis du for eksempel er syg, er blevet opereret, har skiftet/ændret medicin eller er indkaldt til  hospitalet til undersøgelser i indtil to måneder før, du betaler rejsen, eller indtil to måneder før, du skal ud at rejse.

Testen viser, om der er behov for yderligere oplysninger – eller om forsikringen dækker på rejsen for den konkrete sygdom. Det er også en god ide at tage testen, inden du køber din rejse og igen inden du betaler restbeløbet, for at se, om du er dækket, hvis din sygdom medfører, at du må aflyse din rejse.

Er du sund og rask, behøver du selvfølgelig ikke tage testen.

Læs også: Nu tager seniorerne på ferie: Tjek om du er rask nok til at rejse

3. Vælg et rejsemål tæt på

Som ældre kan man være mere skrøbelig end andre. Det er derfor en god ide at være realistisk, når du vælger rejsemål.

Vælg et rejsemål i Europa, hvor rejsetiden (for eksempel i et fly) er noget kortere. Det tager nemlig hårdt på kroppen af flyve i mange timer. Og samtidigt er det lettere at komme hjem fra, hvis uheldet er ude. Det er ikke sjovt at ligge på hospitalet på den anden side af jordkloden, og behandlingen kan være af en noget anden og lavere standard end i Danmark – afhængig af rejsemålet selvfølgelig.

4. Selvrisiko ved lejebil

Mange ældre lejer bil på ferien. Og her kan der være penge at spare.

Vælger du Alkas rejseforsikring dækker den selvrisiko ved lejebil. Det betyder, at rejseforsikringen dækker op til 15.000 kroner pr. rejse, hvis du får et krav fra udlejningsselskabet på selvrisiko, hvis der sker en skade.

For at der ikke skal være problemer i forbindelse med udlejningen, tilbyder Alka at sende en bekræftelse på dækningen på engelsk, som man kan medbringe på ferien.

Først publiceret: fredag 15. juni 2018
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 7. december 2021 kl. 07:50

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , , , og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.