Tidligere sektionsformand og LO-amtskonsulent Villy Nielsen er død.

Dødsfald: Tidligere sektionsformand Villy Nielsen

Tidligere sektionsformand Villy Nielsen er død. Han blev 78 år. Villy Nielsen brugte en stor del af sit liv som aktiv i fagbevægelsen og var i over 25 år LO's amtskonsulent i Ringkøbing amt. Han begraves på fredag.

Senest opdateret: tirsdag 22. januar 2019

Villy Grydgaard Nielsen, Holstebro, tidligere sektionsformand for Faglige Seniorer Sektion 1 er afgået ved døden, 78 år.

Villy Nielsen kom i lære i 1956 og blev færdig som tømrer. Han har hele sit liv begået sig i Holstebro og omegn. Kun med en lille afstikker. Han aftjente sin værnepligt ved Civilforsvaret i Thisted.

Da han blev hjemsendt og vendte tilbage til Holstebro, synes han, det skulle fejres  om aftenen. Da lød formaningen fra hans far: “Inden du går i byen, skal du lige huske på, at du skal møde klokken 7 på arbejde i morgen.”

Det hængte på ham hele livet. Villy Nielsen var  en meget pligtopfyldende og præcis mand, og igennem hele arbejdslivet havde han kun 14 dages ledighed.

Helt tilbage i 1969 blev han opmåler, dernæst formand for fællesorganisationen i Ringkøbing Amt fra 1973 til 1976, hvor han så blev amtskonsulent i LO. Det var han til han gik på efterløn i 2002.

Men her stoppede arbejdet ikke, for så kom han i bestyrelsen i TIB senior og fra 2004 i LO Faglige Seniorer, hvor han har siddet i både HB og FU (Region Midtjylland) samt været sektionsformand i Vestjylland.

“Vores største udfordring ligger nok hos os selv’”, fortalte Villy i forbindelse med sin 75 års fødselsdag.

“Hvordan skaber vi større synlighed og dermed større indflydelse på fremtidens ældrepolitik? Derfor skal mit fødselsdagsønske da også være: lad os sammen skabe dialog til vore ældre medborgere. Og gennem åbenhed og sammenhold, skabe væsentlig bedre forudsætninger for de svageste og lad os glemme alt det meget fnidder om hvem der kom først, hønen eller ægget.

Men jeg er optimist og håber at fremsyn og lysten til at være aktiv, langt opvejer det modsatte,” lød det dengang fra Villy Nielsen.

Han efterlader sin kone Else, to sønner, en datter og deres børn.

Villy begraves på fredag.

Æret være Villys minde.

Først publiceret: tirsdag 3. juli 2018
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 22. januar 2019 kl. 13:44

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.