"Jeg må sige, at det er godt lavet", siger borgmester Thomas Adelskov fra Odsherred Kommune om svindel-mail.

Borgmester advarer mod fupmail fra skat

Net-banditter går ikke kun efter almindelige borgere. Borgmester fik fupmail fra Skat. Nu advarer han andre om tricket på Facebook.

Senest opdateret: tirsdag 22. januar 2019

”Hop endelig ikke på denne mail. Det er fup”.

Sådan skriver borgmester i Odsherred Kommune, Thomas Adelsskov, på sin profil på Facebook, hvor han advarer andre mod at reagere på en mail, der tilsyneladende er sendt fra Skat.

”Jeg tænker at flere af mine FB -venner også har fået tilsendt en lignende mail,” skriver Thomas Adelskov, og har lagt en kopi af fupmailen op på Facebook.

4 der sikrer dig mod svindel

  1. Du skal altid forholde dig kritisk til e-mails, sms’er og beskeder, som spørger efter personlige oplysninger.
  2. Giv aldrig følsomme oplysninger i en e-mail, sms eller på sociale medier.
  3. Undgå at klikke på links i e-mails eller sms’er, som du ikke har tillid til. Hvis du er i tvivl om ægtheden af en e-mail eller sms, så kontakt afsenderen.
  4. Brug ikke ”besvar”-funktionen eller telefonnummeret i den e-mail/sms du har modtaget, for så ryger du stadig til svindlernes hjemmeside. Find i stedet for selv e-mail-adressen eller telefonnummeret.

(Fra YouSee)

Mailen, som er havnet i Thomas Adelskov og andre danskeres mailboks, er fra en afsender, der udgiver sig for at være SkatDanmark.

Mailen indeholder meddelelsen om tilbagebetaling af moms på 7.260,00 kroner.

For at få adgang til en formular, der skal udfyldes for at få tilsendt pengene, skal modtageren trykke på et link i mailen.

“Efter den seneste årlige beregning af dine skattemæssige aktivitet, har vi besluttet, at du er berettiget til en tilbagebetaling af moms på DKK 7260,00. Indsend venligst anmodningen om tilbagebetaling af moms og giv os 6-9 dage til at behandle den,” hedder det blandt andet i mailen.

Mailen er sendt til modtagere med overskriften: “Sidste varsel for at modtage din skat refusion”.

Jeg hoppede ikke selv på den

”Men det hele er fup. Tryk endelig ikke på linket i mailen. Du vil blive franarret personlige oplysninger, der kan misbruges af net-banditter,” er rådet som ved andre fupmail.

Borgmester Thomas Adelskov klikkede da heller ikke på linket i mailen, der også indeholdt andre fejl, som er typisk for fupmail: Stavefejl og dårligt dansk.

”Og nej – jeg hoppede ikke selv på den,” lyder det fra borgmesteren om fupmailen efterfulgt af et par smiley’er.

Først publiceret: torsdag 30. august 2018
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 22. januar 2019 kl. 13:54

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.