Medlemmer af PensionDanmark kan se frem til at få udbetalt mere i pension fra januar.

50.000 pensionister får mere udbetalt i pension

PensionDanmark hæver udbetalingen på livsvarig pension med 5-25 procent.

Der bliver mere at gøre godt med for over 50.000 pensionister, der har deres arbejdsmarkedspension hos PensionDanmark.

Udbetalingen fra den livsvarige pension hæves med mellem 5 til 25 procent, oplyser Pension Danmark.

“Vi justerer, så de fleste pensionister hos PensionDanmark fra januar vil få mærkbart højere udbetalinger fra den livsvarige pension,” siger Torben Möger Pedersen, adm. direktør i PensionDanmark i en pressemeddelelse.

Pensionister får flere penge i hånden

PensionDanmark har reserveret penge til en såkaldt udjævningsmekanisme. Den gør det muligt, at pensionisternes udbetalinger løbende kan sættes op, hvis priserne stiger.

“Vi har måske været for forsigtige med at holde medlemmernes udbetalinger på et niveau, hvor de har undgået større udsving i deres udbetalinger, når renter, afkast eller priserne i supermarkedet slog nogle slag undervejs. Vi mener nu, at vi har fundet en bedre balance, så pensionisterne får flere penge i hånden hver måned uden, at de samtidig står over for en unødigt stor risiko for, at udbetalingerne sættes ned igen,” forklarer Torben Möger Pedersen i en pressemeddelelse.

Medlemmerne hos PensionsDanmark er blandt andet håndværkere, chauffører, frisører og rengøringsassistenter.

Plads til færre reguleringer

Meget få pensionister vil opleve, at deres udbetaling enten stiger med under 5 procent eller med 25-30 procent.

Stigningerne i udbetalinger til pensionisterne hos PensionDanmark gælder på den livsvarige pension, som pensionisterne modtager hver måned hele livet fra, de går på pension. Eventuel ratepension eller aldersopsparing er ikke berørt af justeringen.

PensionDanmarks seneste justering betyder samtidig, at der vil være plads til færre reguleringer fremadrettet og en lidt større mulighed for, at udbetalingerne skal justeres ned igen, fremgår det af pressemeddelelsen.

PensionDanmark

PensionDanmark er et kundeejet arbejdsmarkedspensionsselskab med 729.000 medlemmer fra 11 fagforbund.

I 2017 blev der indbetalt 13,6 milliarder kroner til arbejdsmarkedspensionsordningerne. Pensiondanmark varetager en balance på 237 milliarder kroner.

Artiklen er sidst opdateret tirsdag 22. januar 2019 kl. 14:19