Stolt minimurer med sit svendebrev. I vinterferien kan børn blive murer for en dag på Arbejdermuseet i København. Foto: Arbejdermuseet.

Vinterferie: Gi’ børnebørnene en murerske i hånden

Arbejdermuseet i København giver i vinterferien børn mulighed for at prøve færdigheder som murer, og du kan selv bygge med. Se om i kan få gratis adgang.

Senest opdateret: tirsdag 9. april 2019

I vinterferien bygges der på livet løs på Arbejdermuseet i København, der hele ugen giver børn mulighed for at snuse lidt til murerfaget og få et “svendebrev” som mini-murer med hjem.

Alle kan bidrage med byggeriet, for der bygges med mini-mursten på byggepladsen på museet, så alle kan få en oplevelse med hjem.

Mini-murerskolen henvender sig særligt til børn fra 5-12 år, men både yngre og ældre børn kan også få sjov ud af både murer-aktiviteterne, oplyser Arbejdermuseet.

Læretiden bliver skudt i gang sammen med dygtige unge murerlærlinge fra NEXT, der viser ægte murerfærdigheder.

Madpakkekuffert og amar’mad

Børn og unge under 18 år har gratis adgang til museet, men det koster 20 kroner at komme på mini-murerskolen inklusiv svendeprøve.

Når sulten melder sig, kan du købe en fuld madpakkekuffert til børnene i 1950’er Kaffebaren på 1. sal. Til de voksne er der amar’mad eller ostemad til en flad pris på 30 kr. inkl. kaffe.

Efter “læretiden” hos murerne, kan børnene gå videre og deltage i aktiviteterne i Børnenes Arbejdermuseum eller se udstillingerne i øvrigt på museet.

Medlemmer af en række fagforeninger har gratis adgang. Se her om du er omfattet – KLIK

Arbejdermuseet ligger i Rømersgade i København tæt på Nørreport Station.

Følg Danmarkshistorien i nyhedsbrevet

I nyhedsbrevets serie "Danmark dengang" fortæller Arbejdermuseet om begivenheder, personer og forandringer i arbejderhistorien. I artiklerne får du smagsprøver på den enorme og unikke samling af historisk materiale, som museet tager vare på.

 

 

 

 

 

 

 

 

Først publiceret: søndag 10. februar 2019
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 9. april 2019 kl. 10:56

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.