Du kan bruge din mobil på ferien akkurat som var du hjemme. Men der er fælder, der kan blive en dyr overraskelse på telefonregningen.

Mobilen med til udlandet? Her skal du passe på

Tager du din telefon med på ferie, kan du bruge den som herhjemme. Alligevel kan du risikere uventet regning.

Senest opdateret: tirsdag 13. august 2019

Ferietid er som regel ikke fri fra telefonen.

De fleste har deres mobil med, når de rejser på ferie og bruger telefonen til at tage foto, følge med på Facebook og holde kontakt til familie og venner.

Og ringer du, sms’er eller går på nettet i et andet EU-land, betaler du den samme takst som derhjemme.

Så med mindre du overstiger grænsen for dit mobilforbrug, så får du sammen regning, som du plejer.

Men….

Der er fælder, du skal være opmærksom på, når du er på ferie.

5 mobilfælder på ferien

  1. Rejse med færge fra Danmark til udlandet. Når færgen kommer væk fra land, vil der muligvis ikke være dækning, og hvis din mobiltelefon fanger signalet fra færgens netværk, bruger du din telefon via færgens net til en minuttakst, der er meget høj. Det gælder både når du selv ringer op, og når du modtager et opkald. Sluk eventuelt telefonen, mens du sejler.
  2. Brug af emojis i SMS’er. Sætter du en smiley eller i din besked, tæller de for mange tegn. Overstiger antallet af tegn 160, bliver din besked delt op i flere SMS’er.
  3. Apps opdaterer konstant. Det bruger data – også selvom du ikke bruger app’en. Du kan begrænse dit dataforbrug ved at slå notifikationer og automatiske opdateringer fra på din mobiltelefon.
  4. Rejser udenfor EU. Brug af mobilen udenfor EU er ikke omfattet af de europæiske roamingregler og kan derfor blive en dyr fornøjelse. Tjek derfor priserne på din udbyders hjemmeside inden du rejser.
  5. Slå din telefonsvarer fra. Især hvis du rejser udenfor EU. Du betaler nemlig både for at modtage opkaldet og for viderestillingen til din telefonsvarer i Danmark.

Brug telefonen på wi-fi

Har du mulighed for det, kan du spare på spare på dataforbruget ved at koble dig på en wi-fi forbindelse på ferien. Mange steder på hoteller, cafeer og restauranter er der wi-fi, der er gratis at benytte. Vær opmærksom på, at de gratis netværk ofte ikke krypterede, og at du derfor kan overvåges af andre.

Hvis du vil have en sikker wi-fi forbindelse, skal du bruge en krypteret forbindelse. Det findes på mange restauranter, hoteller og ferieboliger. Du skal sikre dig, at du logger på det rette netværk, der skal være markeret med en låst hængelås.

Skal du bruge dit kreditkort på nettet under ferien, er det ekstra vigtigt at være på en sikker forbindelse, så fremmede ikke har adgang til dine personoplysninger, oplyser forbrug.dk.

Du kan læse mere om brug af din mobiltelefon i udlandet på Energistyrelsens hjemmeside.

Hvad er dit råd med mobilen på ferie?

Har du din mobil med på ferien? Hvad er dit bedste råd til andre, hvis de vil undgå ubehagelige overraskelser på telefonregningen? Du kan give dit råd til andre på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK HER.

Du kan også sende dit råd på mail til bp@fagligsenior.dk – så giver vi rådet videre.

MOBILOS MED PÅ FERIE: SÅDAN UNDGÅR DU CHOK-REGNINGHar du din mobil og tablet med på ferie? Du kan bruge dem, som var du…

Slået op af Faglige SeniorerFredag den 28. juni 2019

 

Først publiceret: fredag 28. juni 2019
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 13. august 2019 kl. 09:58

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.