Ny bog om Hitler fortæller på næsten 900 sider en overraskende anden historie om den tyske diktators verdensopfattelse.

Vind nyt kæmpeværk om Hitler: Kun hele verden er nok

Ny afslørende biografi om Adolf Hitler giver en helt ny udlægning af hans opfattelse af verden og bevæggrunde for hans morderiske adfærd. Du kan vinde bogen. Værdi 400 kroner.

Senest opdateret: onsdag 20. juli 2022

Konkurrencen er slut: Vinder er Jan Ørskou, Esbjerg

Det er en moppedreng af en kæmpeværk, som den anerkendte britiske historiker Brendan Simms har skrevet om Adolf Hitler. Næsten 900 sider fylder biografien om den morderiske tyske rigskansler Adolf Hitler, der satte verden i brand for sine ideer.

“Kun hele verden er nok” hedder bogen, der påviser, at det, Hitler var allermest optaget af ikke var truslen fra bolsjevismen, men derimod truslen fra den internationale kapitalisme og USA.

Frygten for disse to kræfter var drivkraften både i hans antisemitisme og beslutningen om at sikre det nødvendige “livsrum” for at blive i stand til at overleve i en verden, der var domineret af Det Britiske Imperium og Amerika.

Forbillede var Det Britiske Imperium

Det er helt nye kilder, som Brendan Simms trækker på i bogen, der afdækker den måde, Hitlers ideologi opstod efter 1. verdenskrig. USA og Det Britiske Imperium udgjorde efter hans mening forbilleder for Tysklands eget imperium, der også blev dannet på grundlag af tvangsovertagelser af land, af racisme og vold.

Bogen påviser, at Hitlers mål var at skabe en lignende global fremtid for Tyskland. Et land, der ellers – skriver Brendan Simms – var dømt til udryddelse på grund af udvandring og påvirkning udefra.

Bogen er den første, der fuldt ud forklarer Hitlers verdensopfattelse og påviser, at det som altid er ideerne, som er den vigtigste årsag til den mest morderiske adfærd.

“Kun hele verden er nok” er udgivet på gads forlag, som har skænket bogen til konkurrencen. Bogen koster 400 kroner hos boghandleren.

 

 

 

 

Først publiceret: mandag 28. oktober 2019
Artiklen er sidst opdateret onsdag 20. juli 2022 kl. 10:55

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.