Det betød meget for børnene, og det var dejligt at se julelyset i deres øjne," fortæller Bettina Ebbesen om julehjælpen fra Dansk Folkehjælp. Foto: Jan Körner/Dansk Folkehjælp

Seniorer støtter: Bettina stod alene med 3 børn – men julen blev reddet

Der var ikke mange penge at rutte med for 39-årige Bettina Ebbesen, da hun blev alene med tre børn. Til sidst søgte hun – og fik julehjælp. Se hvordan du kan give dit bidrag til at fattige familier kan få en glad jul.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

Da 39-årige Bettina Ebbesen i 2014 pludselig stod alene med sine tre børn, gav hendes kontanthjælp hende ikke de store muligheder for at slå ud med armene og begrave børnene i gaver.

Alligevel var det først i 2016, at hun søgte Dansk Folkehjælp om julepakke.

”Jeg var ikke så god til det med at søge hjælp, men min fars kone blev ved med at prikke til mig, fordi jeg opfyldte kriterierne. Men jeg tænkte, at der var familier, der havde mere brug for det end mig. For selv om vi ikke havde meget, følte jeg, at vi kunne klare os”, fortæller Tina Ebbesen.

Nogle havde mere brug for hjælp

Til sidst lod hun sig dog overtale.

Julehjælp: Sådan støtter du

Faglige Seniorer opfodrer sine 230.000 medlemmer til at støtte indsamlingen til Dansk Folkehjælps julehjælp.

Familierne der modtager julehjælpen er enlige forsørgere på overførselsindkomst og med hjemmeboende børn under 18 år.

Du kan give et bidrag på følgende måder:

MobilePay nr. 979677

Indtast beløb, du vil støtte med, og send til nummer 979677. Modtager er Dansk Folkehjælp/Faglige Seniorer.

SMS Hjælp til 1999 

Send SMS: Hjælp til 1999
Så støtter du med 150 kr.*
*Det koster 150 kr. plus. Alm. SMS
Beløbet bliver fratrukket næste faktura fra dit teleselskab

Støt gennem bank-konto

Indbetal det beløb, du ønsker at støtte med, på bankkonto:
Arbejdernes Landsbank
Reg.nr. 5359
Konto nr. 0245 244
Mærk ”Faglige Seniorer”

Faglige Seniorer og Dansk Folkehjælp siger tak for ethvert støttebeløb. Glædelig jul til dig og din familie.

”Så prøvede jeg at søge, men jeg havde følelsen af, at jeg ikke rigtig havde lyst til at få den, fordi jeg blev ved med at tænke, at der var andre, der havde mere brug for det end mig. Jeg vidste, der var begrænsede pakker, men så fik jeg den alligevel og jeg blev helt vildt glad. De var bare så søde, dem der tog imod mig”, siger hun.

Som andre i hendes situation var det drømmen om at give hendes børn en rigtig jul, der fik hende overbevist om, at det var helt i orden at søge andre om hjælp. Sønnen Christian var 11 år, mens døtrene Ida og Sara var henholdsvis 16 og to år gamle.

”Det var på grund af dem, jeg søgte hjælp. Det var min familie, der sagde, jeg skulle have en bedre jul i stedet for at skrabe sammen. Og jeg blev helt vildt glad og lettet, da jeg fik hjælpen. Men der var en dobbelthed i det, fordi jeg frygtede, at en anden familie så måtte undvære”, siger Bettina Ebbesen.

Julelys i øjnene

Da hun fik en komplet pakke med julemad og gavekort til børnene, blev julen i den lille familie reddet og Bettina kunne give børnene, hvad de ønskede allermest.

”De lagde mærke til, at de fik en større gave. Jeg fik købt en iPhone på afdrag og det var noget, de aldrig havde fået før. Det betød meget for dem, og det var dejligt at se julelyset i deres øjne”.

Nu lægger jeg lidt til side

I 2017 søgte hun atter – og fik – julepakken fra Dansk Folkehjælp og sidste år var det kommunen, der hjalp familien til at få en jul på lige fod med andre og bedre stillede danskere.

”Jeg har ikke søgt i år, selvom jeg stadig er under grænsen og derfor lever op til kravene. Men jeg tænker, at økonomien er på plads. Jeg har lært at administrere pengene, så jeg lægger lidt til side, så nu kan vi sagtens klare os selv. Til februar er jeg færdig med uddannelse, og så kan vi sagtens klare os, siger Bettina”, der til den tid skal arbejde som pædagog.

Fik hjælp til sommerferie

Bettina Ebbesen har ikke kun modtaget julehjælp to gange. Hun har også fået hjælp fra Dansk Folkehjælp til sommerferien, som ellers var udenfor hendes økonomiske rækkevidde.

”Først havde jeg det på samme måde som med julehjælpen – at jeg ikke kunne få mig til at søge. Men jeg endte med at komme med. Vi havde ikke været på sommerferie sammen i nogle år, så det var vildt at prøve det. Og være sammen med andre familier på den måde”, fortæller Bettina Ebbesen, der først var jeg nervøs og ikke havde lyst.

Men hun blev presset af Dansk Folkehjælp, der syntes, hun skulle tage med.

“Det var den fedeste ferie. Det var ved Svendborg nede ved vandet i fine lejligheder og det havde vi ikke prøvet før. Det med at kunne komme på ture, havde vi ikke prøvet. Vi kunne pludselig så meget på en ferie i stedet for at sidde derhjemme. Det betød rigtig meget for børnene at have den fælles oplevelse”, fortæller Bettina Ebbesen, der i dag har så meget overskud, at hun er blevet medlem af bestyrelsen i organisationen.

12.000 har søgt om julehjælp

Dansk Folkehjælp har i år fået 12.000 ansøgninger om julehjælp. For at opfylde ansøgernes ønske om at give deres børn en jul med juleand og julegaver, skal Dansk Folkehjælp samle mindst 15 millioner kroner ind.

Siden 2015 er der kommet 21.000 flere børn som lever i fattigdom, samlet set lever 64.500 børn i dag under fattigdomsgrænsen i Danmark.

Julehjælpen bliver uddelt af Dansk Folkehjælps lokale afdelinger fra 16. til 20. december landet over.

Julehjælpen har en samlet værdi af 1.500 kroner pr. familie og består af:
• Julemad og kolonialvarer til en værdi á 500 kroner.
• 1 x gavekort GoGift til indkøb af gaver til familiens børn til en værdi á 1.000 kroner.

Først publiceret: mandag 2. december 2019
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 15:28

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.