Juleaften er årets mest travle arbejdsdag for indbrudstyvene, men også nytårsaftensdag er mange danske hjem udsat for langfingrede tyve.

Pas på i julen: Her sker flest indbrud

Mens vi fejrer julen og nytår, er indbrudstyven på arbejde. Juleaftensdag sker der flest indbrud. Og fynboer er mest udsatte.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

Mens du tjekker ud og lader julefreden sænke sig, tjekker indbrudstyven ind og går på arbejde.

Juleaftensdag er den dag på året, hvor indbrudstyven har allermest travlt.

I 2018 blev der anmeldt 250 anmeldte indbrud i beboelse 24. december.

Fynboerne er dem, hvor tyven oftest bryder ind. Der blev i 2018 anmeldt 2,9 indbrud pr 10.000 indbygger, mens det tilsvarende til for hele landet er 1,8 indbrud.

Derudover er Sønderjylland, Nordsjælland, Østsjælland, Københavns omegn og Østjylland  hårdere ramt af indbrud end resten af landet.

Det viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Nytår er også tyvens arbejdsdag

Indbrudstyven er også glad for at arbejde, når vi andre fejrer nytår med kransekage og champagne.

Med 158 anmeldte indbrud var nytårsaftensdag på top ti over dage med mange indbrud i 2018.

I dagene mellem jul og nytår blev der anmeldt mellem 76 og 97 indbrud, hvilket kan sammenlignes med gennemsnittet på 79 indbrud om dagen i 2018.

”Mønsteret med rekordmange indbrud juleaften og relativt mange indbrud nytårsaften går igen i tidligere år,” siger Isabell Bang Christensen, fuldmægtig i Danmarks Statistik.

Set over årene er antallet af indbrud i private hjem set over hele året dog faldende.

Hvordan sikrer du dig mod indbrud?

Hvad gør du for at sikre dig imod indbrud i din bolig? Fortæl om det og giv dine råd videre til andre på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK HER.

Hvis du har haft indbrud

  • Hvis du kommer hjem fra ferie og der har været indbrud i dit hjem, skal du anmelde det til politiet ved at ringe 114.
  • Du kan også anmelde indbrud på en politistation eller ved at skrive til politiet. Du kan finde adresser og åbningstider på www.politi.dk.
  • Da gerningsmanden ikke længere er til stede, kommer politiet normalt ikke med det samme. I stedet får du at vide, hvordan din sag vil blive behandlet, og hvornår politiet vil komme ud til dig.
  • For at politiet har mulighed for at sikre spor, skal du lade gerningsstedet være på den måde, det er fundet, indtil politiet har undersøgt stedet. Du kan eventuelt aftale afdækning eller lignende med politiet. Er du i tvivl, så spørg.
  • Du skal hurtigst muligt udfylde en blanket med oplysninger til politiet om, hvad der er stjålet ved indbruddet. Politiet vil udlevere en blanket til dig, men du kan også finde den på www.politi.dk under Borgerservice/Blanketter.
  • Du skal selv anmelde indbruddet til dit forsikringsselskab.

(Kilde: politi.dk)

Først publiceret: onsdag 18. december 2019
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 15:33

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.