En ældre mand ringede til politiet og oplyste, at han netop havde givet sit kontokort til en yngre mand, som havde udgivet sig for at være politimand.

Sagde han var betjent: Teenager anholdt for tricktyveri mod ældre

18-årig anholdt for at udgive sig for at være politimand og franarre kontokort fra ældre mand.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

Netop nu er ældre udsat for at blive ringet op og opsøgt af personer, der udgiver sig for at være fra politiet.

Men tricket gik galt for en 18-årig, der blev anholdt.

En ældre mand ringede til politiet og oplyste, at han netop havde givet sit kontokort til en yngre mand, som havde udgivet sig for at være politimand.

Sådan undgår du tricktyveri

For at undgå tricktyveri, er der er en række gode råd man altid bør følge, hvis man bliver kontaktet af politiet eller andre myndighedspersoner:

  • Bed altid om at se legitimation
  • Ring til politiet, hvis du er i tvivl
  • Vær opmærksom på, at politiet aldrig vil bede dig om at udlevere dit kontokort

Det stod hurtigt klart, at der var tale om tricktyveri og der blev derfor sendt en patruljevogn ud til den ældre mand i Herlev. Mens politiet var tilstede i mandens lejlighed, vendte den unge mand tilbage. Og her stod politiet klar.

Det viste sig, at den 18-årige havde udgivet sig for at være politimand, ved at vise et visitkort, den unge mand havde modtaget i anden forbindelse fra en politimand. Det viste sig også, at der var blevet hævet et større kontantbeløb på den ældre mands kontokort.

Ros for kontakte politiet

“Sagen her understeger, hvorfor man altid skal bede om at se legitimation, når man bliver kontaktet af politiet – og et visitkort er ikke legitimation. Alle politiansatte har et politiskilt og det skal man bede om at se”, siger politikommissær Carsten Knudsen, som roser den ældre mand for at kontakte politiet, da han kommer i tvivl.

“For man kan altid ringe 114, hvis man er i tvivl om personen der har henvendt sig, vitterlig er politimand. Det kan vi meget hurtigt afklare,” forklarer politikommissæren.

Ups! We kunne ikke finde din formular.

 

 

 

Først publiceret: torsdag 9. januar 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 15:31

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.