ATP har i 2019 sikret de kommende pensionister et stort milliard-beløb.

ATP sikrer kæmperesultat i 2019

ATP har netop offentliggjort sin årsrapport for 2019 og der er godt nyt for mange seniorer, der er på vej på folkepension. ATP har et overskud efter skat og omkostninger på intet mindre end 34 milliarder kroner.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

Årsrapporten fra ATP viser, at pensionskæmpen har haft et afkast af investeringer i 2019 på intet mindre end 39,7 procent. Overskuddet efter skat og omkostninger på intet mindre end 34 milliarder kroner. Det er et kæmperesultat i forhold til 2018, hvor ATP kom ud med et samlet underskud på 25 milliarder kroner.

ATP udbetaler flere penge i pensionsudbetalinger end man får ind i lønmodtagerbidrag, så derfor er ATP helt afhængig afkastet af investeringer. Mange var sidste år ude med dommedagstromlen i forhold til ATP, fordi der skal henlægges store beløb til levetidsudviklingen. Vi lever kort sagt længere og skal have mere pension udbetalt fra ATP. Men årets resultat viser, at ATP klarer sig fint i forhold til de fremtidige pensioner

Op til 24.500 kroner årligt fra ATP

ATP betyder meget for rigtig mange pensionister. Faktisk så har omkring 40 procent af landets folkepensionister kun folkepension og ATP at leve for. For den enkelte pensionist kan man som 65 ½ -årig i dag få udbetalt op til 24.500 kroner årligt fra ATP. Den gennemsnitlige ATP er på 16.500 kroner for dem, som nu runder folkepensionsalderen. Samlet udbetaler ATP nu over 17 milliarder kroner årligt til mere end 1 millioner pensionister.

pensionsinfo.dk kan du få oplyst hvad du har udsigt til fra ATP.

ATP modererer levetidskrav

Den helt store udfordring for ATP – som for alle pensionsselskaber – har været stigende overførsler til at klare den forøgede levetid. Selskabet har kort sagt skulle sikre, at man kan betale livslang pension i flere år til pensionisterne. Det betyder, at den årlige pension ikke stiger så meget.

I de sidste 5 år har ATP overført over 40 milliarder kroner til at afdække kravene til stigende levetid. Men i 2019 kunne man faktisk med ATP’s levetidsmodel moderere kravene lidt til levetiden. Og man har fået mere end 3 milliarder kroner ekstra til den årlige pension.

Det kan selvfølgelig diskuteres om det er godt nyt, at levetiden ikke helt går så stærkt som man tidligere forventede. Men en 65 ½- årig kan i dag forvente en gennemsnitlig levetid på 87 år – kvinder lidt højere end mænd.

ATP bygger sine levetidsvurderinger på både danske og internationale data og det er spændende nyt i forhold til efterårets diskussion om hvor højt folkepensionsalderen skal være efter 2035.

Men med resultatet fra ATP fra 2019 er vores livslange pension fra ATP godt sikret. ATP dæmper dog forventningerne til de kommende års resultater. De kan ikke helt nå op til rekordniveauet fra 2019

Først publiceret: torsdag 6. februar 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 15:36

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.