Kvinden blev ringet op og bedt om at pakke en taske med pas, dankort og kontanter, så hun havde det med, hvis hun blev testet positivt for virus.

83-årige Lis udsat for fræk corona-fup

Ældre kvinde fra Roskilde blev ringet op af en svindler, som påstod, at der var corona-udbrud i hendes boligblok.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

Opdateret lørdag 7. marts 2020 kl. 11:39

I kølvandet på coronavirussen er der opstået en ny form for tricktyveri, som har ramt 83-årige Lis fra Roskilde, fortæller svigerdatteren Mette Overgaard.

”Min svigermor blev ringet op på sin fastnettelefon af en mand med ukendt nummer. Han påstod, at han var fra Sundhedsstyrelsen. Manden sagde, at hun skulle testes, fordi der var coronavirus i hendes blok,” fortæller Mette Overgaard. ”Manden sagde i telefonen, at hun skulle derfor pakke en taske med pas, dankort og kontanter, som hun skulle tage med, så hun havde det med, hvis hun blev testet positivt for virussen.”

Min svigermor bliver så bange, at hun begyndte at ryste, da manden nævner virusset. Så hun gør selvfølgelig, som han siger.

Mette Overgaard

Kom til en mørkt rum

”Min svigermor er døv på de ene øre og hører kun 40% på det andet, så hun beder ham om at ringe op på mobiltelefonen, hvor svindleren fortæller, at hun skal gå over i beboerhuset, som ligger tæt på, hvor hun bor.”

Men da Lis kommer til beboerhuset, hvor hun angiveligt skal testes, er der helt mørkt.

Hun bliver nu instrueret i at sætte tasken, da han ikke kan komme til hende, fordi han ikke har beskyttelsesdragt på.

”Da går det op for min svigermor, at det er svindel. At nogen er ude på at stjæle fra hende. Så hun slukker telefonen og går hjem,” fortæller svigerdatteren.

Familien har ikke hørt fra politiet

Lis ringer ikke straks til familien, fordi hun ikke vil gøre den urolige og oldebarnet forskrækket.

Hun fortæller det først den næste dag, da hun er i dagcenteret, hvor personalet ringer og anmelder sagen til politiet.

”Det er utrygt, at hverken min svigermor eller familien har hørt noget fra politiet, siden de fik anmeldelsen,” siger Mette Overgaard, som selv forgæves har ringet til politiet. ”Jeg ville ønske, at de ville kontakte os. Min svigermor er stadig bange, når telefonen ringer og når det ringer på døren.”

Advarer på Facebook

Mette Overgaard advarer andre seniorer og pårørende i facebookgruppen Roskilde hjælper hinanden:

” Et familiemedlem på 83 år bliver søndag aften kl 20 ringet op af ukendt nummer på hendes fastnet et sted i Roskilde. Der står det er fra Sundhedsstyrelsen så hun tager sin telefon. En mand fortæller at der er coronavirus i den blok hun bor i, så hun skal gå ned og blive testet, og hun skal tage sit pas,dankort og kontanter med. Hun bliver meget nervøs og spørg hvorfor hun skal tage det med, svaret er at hvis hun bliver testet positiv kommer hun jo ikke tilbage til sin bolig. Hun hører meget dårligt og beder manden om at ringe op på hendes mobil da hun høre bedre i den. Hun skynder sig at pakke nævnte ting i en taske og går derefter ud. Manden har imellemtiden ringet hende op på mobil og siger nu hvor hun skal gå hen. Da hun kommer til det rum hvor der skulle være nogle der skulle teste er der helt mørkt alle steder. Hun siger til manden i telefonen om han vil komme ud så hun kan se ham, men han svare at han har ikke beskyttelsedragt på så hun skal bare sætte sin taske på jorden. Der går det op for hende at der er noget galt. Hun siger til manden at nu går jeg hjem,men manden siger nej nej bare sæt tasken. Der slukker hun telefonen og går hjem meget bange og chokeret over det der var sket og tanker om hvad der kunne være sket.

 

Først publiceret: fredag 6. marts 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 15:39

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.