For Søren og Cleo er helbredet vigtigere end pengene. Derfor aflyser de deres 40 års-bryllupsrejse, selvom de mister pengene de har betalt for en rejse til Kroatien.

Søren og Cleo aflyser 40 års-bryllupsrejse: Frygter virus

Selvom parret mister alle pengene for ferien, har de valgt at blive hjemme af frygt for corona. De vil ikke sætte helbredet på spil.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

I denne uge skulle Søren Andersen og Cleo Waldorff havde været på busrundrejse i Kroatien, men de har valgt at blive i Rørvig, hvor parret bor.

”Vi valgte at blive hjemme på grund af coronavirius,” fortælle Cleo Waldorff på 69 år.

”I ugerne op til rejsen drøftede vi det frem og tilbage. Tør vi, tør vi ikke? Men da vi så læste om, hvordan antallet af smittede i Stockholm var eksploderet, valgte vi at melde afbud. Turen til Kroatien gik nemlig via mellemlanding i Stockholm, hvor flyet skulle fyldes op med svenskere.”

Hvad gør jeg hvis rejsen aflyses?

Dine muligheder for at få penge tilbage eller refunderet dele af dine udgifter, er afhængig af flere ting.

Blandt andet årsagen til at du aflyser rejseplanerne, om du har bestilt en pakkerejse eller fly og hotel separat, og om der er et event såsom en fodboldkamp, koncert eller designmesse indblandet.

Læs mere hos Forbruger Europa

Læs mere hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens hjemmeside forbrug.dk

 

”Vi turde simpelthen ikke dele flyvemaskine og bus med alle de potentielt smittede stockholmere, fordi vi er bange for smitte gennem ventilationsluften,” tilføjer Søren Andersen på 68 år.

”Sidste år var vi på en bustur med vores fagforening HK til Gardasøen, hvor mange blev syge, fordi smitten blev bredt via ventilationssystemet.”

Samtidig gik rundrejsen tæt forbi Bosnien, hvor der nu også er corona-smittede.

Læs også: Her holder du dig opdateret om corona-epidemien

Føler sig udsatte

Begge ægtefæller har været ramt af hoste og virus det sidste halve år.

”Vi er tæt på de 70 år, og vi har begge været syge flere gange over de sidste måneder, så vi føler os ekstra udsatte. Hvis coronasmitten rammer, er vi nogle af dem, den vil ramme hårdest,” siger Søren Andersen.

”Vi plejer at blive vaccineret mod influenza, men denne her virus er der ingen vaccine mod endnu,” tilføjer han.

Vores helbred er vigtigere end penge.

Søren Andersen

Var en bryllupsrejse

Parret havde glædet sig til turen, som var en 40 års bryllupsgave.

”Men vi vil kunne nyde vores rejse og ikke sidde og tænke på alt det, vi skal passe på. Om der er problemer med ventilation, om nogen nyser eller hoster eller ser syge ud,” forklarer Cleo Waldorff. ”Det er også en af årsagerne til, at vi har aflyst.”

Mister alle pengene

Parret har kontaktet bureauet TTS Travel Service Scandinavia og forklaret, hvorfor de føler, at de er nødt til at aflyse rejsen.

”De har sådan set været søde og hjælpsomme nok, når vi har ringet og skrevet, men da turen bliver gennemført, får vi ikke vores penge tilbage,” fortæller Cleo Waldorff. ”De følger myndighedernes retningslinjer, og de har endnu ikke frarådet rejser til Sverige eller Kroatien.”

”Vores helbred er vigtigere end penge,” slår Søren Andersen fast. ”Derfor bliver vi hjemme, selvom vi mister vores penge.”

Hvad synes du?

Hvad synes du om Søren og Cleos beslutning? Vil du have gjort/vil du gøre det samme? Din mening er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side.

https://www.facebook.com/fagligsenior/posts/2783662955015298?__xts__[0]=68.ARAwP0G-8PVj5JJOATHYNRSn88bFbncGMT7uFLDoVyVorLrwo0CiHEWO8DD0q2hj8NWTEhT-8ORdA4tPlNceAjF5rnv4K5Kld7QCgyKW7nBjtAbz8v5IkAaaoHk4e97TgFrZ9Bfi8UkSKxBKQ-swcBic0ASQ-mBX8pFrlsa3x7ceIs9ykmnEEQLZ4khZDY2Xx615JYRVGqdTxJYt12I0YuGGu2r7r5YOfQKUHPuG1lqxX892Of3ReVRjHIw_sT8u83CNMnXNN8JrB2Et5cky0Z4gi6FEeF89zMwl5IuCqpXFoSG2tkiXkgp4nXOdC4Qk2oDPaRquStGJD5CRX2ybOT4FxA&__tn__=-R

Først publiceret: mandag 9. marts 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 15:39

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.