En opringning kan være med til at bryde ensomheden for seniorer, der er overladt til at være alene hjemme.

Ensom under corona-krise: Faglige Seniorer opfordrer til at hjælpe hinanden

Ring, tag kontakt og hjælp hinanden, lyder landsformand Ole Ibsens opfordring til Faglige Seniorers medlemmer under corona-krisen.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

Når Danmark lukker ned, kan ensomhed og isolation hurtigt ramme mange ældre, der sidder alene tilbage.

Derfor opfordrer fagbevægelsens ældreorganisation Faglige Seniorer nu medlemmerne til at holde godt øje med hinanden under corona-krisen.

Derfor opfordrer vi nu vores medlemmer til at holde ekstraordinært godt øje med hinanden: Ring eller send SMS.

Ole Ibsen, landsformand, Faglige Seniore

”Der er en bekymring hos rigtig mange netop nu for, hvordan de kommende uger kommer til at forløbe, når der ikke er mulighed for besøg eller aktiviteter. Måske dukker hjemmehjælpen ikke op, turen til aktivitetscentret er aflyst og foreninger har lukket ned for møder og arrangementer. Derfor opfordrer vi nu vores medlemmer til at holde ekstraordinært godt øje med hinanden: Ring eller send SMS. Hold kontakten,” siger landsformand for Faglige Seniorers 230.000 medlemmer, Ole Ibsen.

LÆS OGSÅ: Her holder du dig opdateret om corona-epidemien

Luft hund og ring til syge

Faglige Seniorer har aflyst samtlige aktiviteter frem til 1. maj. Det betyder, at hundredvis af møder og arrangementer – der ellers ville have samlet mange seniorer – ikke bliver holdt.

”Mange vil derfor ikke have den omgang med andre, som de ellers normalt har i vores foreninger og klubber. Derudover er vi er ekstra bekymret for de medlemmer, der måske bliver syge, mens de er alene hjemme. Dem skal vi være meget opmærksomme på,” siger Ole Ibsen.

Han opfodrer også til, at man også hjælper hinanden med indkøb, lufte hund eller andet.

”Men selvfølgelig under iagttagelse af de retningslinjer om social omgang, som er udstukket af sundhedsmyndighederne,” siger Ole Ibsen.

LÆS OGSÅ: Det skal du vide: Coronavirus på 5 minutter

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Hvad gør du?

Holder du kontakt til andre seniorer, når vi ikke har mulighed for at mødes med hinanden til arrangementer og aktiviteter under corona-krisen? Og hvordan? Gode ideer og forslag modtages gerne – fortæl om det på Faglige Seniorers Facebook-side.

https://www.facebook.com/fagligsenior/posts/2790312787683648?__xts__[0]=68.ARCI4nne10dO8SwhBI11qSJZDVeclk04ObGD5Dtj_TzMjfy_6-STjGECIXy4A4q3Bes35JKVUPLpnKkR2ZIPAXq-YzA8ygQb35FFBKCA35y0tooPCKKqzKTiB4ytGU3S8bVSARHUFHlbwmyE20M10EeBMx5Pb3DhTfcIqW7l7HZD5MBu9fjADJDh80HqVDRdWZQYfGyyUA_tTQtJD4I1yiyxj9GVtHOzb57hFZ40VnFdvCzswOrmPw2u981PzCl86MEhvn9k2YU23q6o-HO7ns7iEZbbnPwZJyzVu3ZUc4Y6LD3tjrFi2QhsZNkxYIy0PScAAc2pN8ggAn44nM_EkKLM-Q&__tn__=-R

Først publiceret: fredag 13. marts 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 14:27

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.