Faglige Seniorer og Ældre Sagen opfordrer nu sammen med transportministeren ældre til ikke at tage den kollektive trafik på grund af smittefare.

Minister til ældre: Lad være med at tage bus og tog

Transportministeren, Faglige Seniorer og Ældresagen opfordrer ældre til at undgå at rejse med kollektiv trafik for at undgå corona-smitte.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

Ældre danskere skal undlade at rejse med busser, tog og metro.

Sådan lyder det fra transportminister Benny Engelbrecht, der sammen med Faglige Seniorer og Ældre Sagen nu opfordrer ældre borgere til ikke at tage den kollektive trafik under corona-krisen.

Det sker for at undgå, at de ældre bliver udsat for smittespredning af virus.

Ældre kan mindske risikoen for, at de bliver smittet ved at undgå bus, tog og metro.

Benny Engelbrecht, transportminister

“Vi står i en alvorlig situation, hvor vi desværre har set flere ældre borgere blive hårdt ramt af corona-virus. Ældre kan mindske risikoen for, at de bliver smittet ved at undgå bus, tog og metro. Derfor kommer vi nu med denne fælles appel”, siger transportminister Benny Engelbrecht.

LÆS OGSÅ: Har du droppet bus og tog: Se om du kan få penge tilbage

Opbakning fra landets ældreorganisationer

Landets to store ældreorganisationer, Faglige Seniorer og Ældre sagen, bakker op bag ministeren.

“Vi skal så vidt muligt undgå at udsætte os selv for smitterisiko og dermed smittespredning. Derfor bakker vi i Faglige Seniorer op om opfordringen. Der er ingen grund til at tage bus, tog eller metro med mindre, det er absolut nødvendigt,” siger landsformand for Faglige Seniorers 230.000 medlemmer, Ole Ibsen.

Brug kollektiv trafik når det er nødvendigt

Faglige Seniorer understreger at ældre med et nødvendigt ærinde - som for eksempel lægebesøg, hospitalsundersøgelse eller andet uopsætteligt - naturligvis skal benytte sig af bus, tog og metro som normalt, hvis anden transport ikke er mulig.

Under rejsen skal man udvise almindeligt hensyn og holder afstand.

LÆS OGSÅ: se de 7 advarsler: Hvornår er det tid at stoppe med at køre bil

Vigtigt at pårørende taler med ældre

Bjarne Hastrup, direktør i Ældre Sagen, står også bag opfordringen.

“Ældre Sagen sætter pris på den resolutte tilgang de danske sundhedsmyndigheder og politikere har til bekæmpelse af corona-virus. Alvoren er forhåbentlig gået op for alle nu. Derfor vil jeg opfordre til, at man ikke tager offentlig transport. Bliv hjemme. Hold afstand til hinanden. Vask hænder og brug håndsprit. Vi kan alle gøre noget for at forhindre smittespredningen, og vi skal alle gøre noget” siger han.

Det understreges at det er vigtigt, at man som pårørende sikrer sig, at ældre familiemedlemmer forstår og respekterer opfordringen.

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Hvad mener du?

Hvad synes du om opfordringen til ældre om at undlade at tage bus, tog og metro på grund af corona-smittefare? Og hvilke konsekvenser kan det efter din opfattelse have?

Deltag i debatten på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK HER.

https://www.facebook.com/fagligsenior/posts/2802731576441769?__xts__[0]=68.ARBYEojGlKPn6T0ifs9He5khMwGjFpptMELKMJk5bvfM5rwPaszvk5w6ZiGSVolDCzsFJgf7JYFf-wn8TwBR-plxyI0PbiVsb7Un9iqRsh7CdOQQDt6gYbnoy4pfMpx3VwTo0m82ebFJLO-J48KSkW6AoM9sM44APbcfXR9tBUUiPEDfgkb91_9yBNKliUNHiLUFSShYbdK7c30rctdJsuCHurvYw7EyQldKXOI-TopRmykmI9OLu4kXJ3IzM8NdHdCr8D-vPNAUe6Q18giCVXoH6ynVQcXjD830ZLSyEptdANXC3uUV00KywPCHdwXqOxaRri16SkTb9fcLdVQu1tb5Yg&__tn__=-R

 

Få de seneste nyheder og råd til seniorer om corona

Gør som 160.000 andre seniorer.
Få vores gratis nyhedsbrev om corona, pension, tillæg og meget andet. Samtidig deltager du i konkurrencen om brunch for to

Tilmeld nyhedsbrevet her

Først publiceret: torsdag 19. marts 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 15:37

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.