150.000 skal fortsat kunne se TV: Minister vil udsætte sort skærm
150.000 især ældre danskere vil fortsat kunne følge corona-krisen på fjernsyn. Minister vil udskyde omlægning af tv-signal, der skulle slukkes 31. marts.
Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020
Op mod 150.000 danskere risikerer at miste tv-signalet 31. marts, hvis de ser tv på et fjernsyn fra før 2012 og med en antenne.
Men det vil kulturminister Joy Mogensen og klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen nu forsøge at ændre, så de mange seere fortsat kan følge med i corona-krisen.
Er mit fjernsyn for gammelt?
Du kan finde ud af, hvilken model dit fjernsyn er – det står typisk på bagsiden eller i menupunktet på skærmen. Dette modelnummer vil du kunne søge efter på internettet og finde alderen på dit fjernsyn.
Vær opmærksom på, at alderen på dit fjernsyn kun er en indikator for, om du risikerer at få sort skærm.
Nogle modeller fra før 2012 kan være i stand til at modtage de nye signaler (DVB-T2). Mens nogle af de modeller, som er produceret i 2012 eller derefter, ikke kan modtage det nye signal.
Kilde: www.sortsignal.dk
Signalerne, der bruges til at udsende tv til de ældre fjernsyn, skal bruges til at sikre mobilt bredbånd i især ydreområderne i Danmark. Signalerne er derfor planlagt ændret 31. marts.
Fra den dato vil de ikke kunne modtage tv-signal, men det bliver der nu ændret på.
“Det er en helt ekstraordinær situation, som vi står i, og det ser desværre ud til, at det især er de ældre borgere, der vil blive ramt, hvis tv-signalet slukket. Det går ikke, for i denne tid er vi nødt til at passe ekstra godt på vores ældre og svage. Derfor sætter vi alle kræfter ind for at udskyde overgangen til et senere tidspunkt. Jeg har allerede en rigtig god dialog med Folketingets partier. En løsning på problemet kræver blandt andet en hastelov, så ingen danskerne skal stå med sort skærm den 31. marts,” siger kulturminister Joy Mogensen.
LÆS OGSÅ: Se her om dit tv snart går i sort
Havde igangsat kampagne
Hvis man allerede ser tv via kabel, satellit, bredbånd eller en boks fra sin tv-udbyder, kan man se TV som hidtil.
Kulturministeriet havde igangsat en oplysningskampagne, der skal oplyse om signalændringen og hjælpe med at sikre, at så mange som muligt har det rette fjernsyn eller modtagerboks, og dermed gøre lukningen af antennesignalerne så gnidningsfri som mulig.
Men nu ser det ud til, at overgangen til et nyt signal er udskudt på ubestemt tid.
Få yderligere information og rådgivning på tlf. 41 39 39 41 på hverdage mellem kl. 12 og 15 og på kulturministeriets kampagnehjemmeside www.sortsignal.dk
Få de seneste nyheder og råd til seniorer om corona
Gør som over 200.000 andre seniorer.
Få vores gratis nyhedsbrev om corona, pension, tillæg og meget andet. Samtidig deltager du i konkurrencen om brunch for to
Først publiceret: fredag 20. marts 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 15:42