Mange pensionister rejser ud for at holde ferie om foråret. Corona-epidemien ændrer nu på de flestes rejseplaner,

Corona: Kan jeg få mine penge tilbage for ferien?

Er din ferie blevet aflyst eller afbrudt på grund af coronasmitte? Få styr på dine rettigheder her.

Senest opdateret: tirsdag 10. november 2020

Mange seniorer rejser syd på i foråret, men lige nu er alle rejser indstillet.

Udenrigsministeriet til at fraråde rejser i hele verden og opfordre danskere på ferie i udlandet til at komme hjem med det samme på grund af Coronasmitte.

Pakkerejse: Du skal have penge retur

Pakkerejseloven giver dig ret til at aflyse rejsen og få pengene retur, hvis Udenrigsministeriet fraråder rejser til området, og du købte din rejse, før Udenrigsministeriet erklærede området for usikkert. Udenrigsministeriet fraråder Indtil videre rejser til hele verden indtil 13. april 2020.

Pakkerejser er charterfere, fodboldrejse, koncertrejse og andre rejser, hvor du har købt mindst 2 af disse ting: Transport, overnatning, anden turistmæssig ydelse som liftkort eller koncertbillet, udlejning af bil eller andet.

Her kan du klage over pakkerejser

Aflyst flyrejse: Du skal have penge retur eller en ny rejse

Hvis flyselskabet aflyser rejsen, sådan som det er sket i stor stil, har du ret til at få dine penge retur eller få ombooket din rejse.

Kontakt flyselskabet, hvis du har købt direkte hos dem. Har du købt billetten hos en flyportal som expedia.dk, flybillet.dk og travellink.dk, skal du kontakte dem.

Forbrugerrådet Tænk har lavet en grundig vejledning om din rettigheder, som du kan se her.

Tilbagebetaling fra regeringens hjælpepakke

Efter denne uges hjælpepakke på 1,5 milliarder kroner til Rejsegarantifonden, har Brancheforeningerne Danmarks Rejsebureau Forening og Rejsearrangører i Danmark meldt ud, at de forventer, at have penge til, at kunderne kan få tilbagebetaling for de rejser, der ikke afvikles i perioden 13. marts til 13. april.

”Der er formentlig over 100.000 danskere, som er kommet i klemme, efter at alle rejser i en måned er blevet aflyst. De kan nu se frem til at blive kompenseret”, siger Henrik Specht, som er direktør i charterbureauernes brancheforening RID til Politiken.

Opholder du dig i udlandet?

Rejsebureauet er forpligtet til at få dig hjem, hvis der er tale om en evakuering.

Men selvom den danske regering anbefaler danskere at komme hjem på grund af coronavirus, har man ikke erklæret, at der er tale om en evakuering.

Dette kan dog ændre sig, så derfor bør du følge med i informationer fra dit rejsebureau og rejseforsikring, som løbende opdaterer informationer.

Udenrigsministeriet skriver i deres vejledning:

UM fører sammen med EU og de nordiske lande dialog med lokale myndigheder for at holde luftrum åbne, fremrykke fly og forhandle det praktiske på plads. Hele verden er ved at lukke midlertidigt ned. Vi må indstille os på, at det kan blive svært for nogle danskere at vende hjem. Det bliver sværere time for time. 

Udenrigsministeriet arbejder i døgndrift sammen med rejsearrangørerne og flyselskaberne på at organisere transport hjem til Danmark. Men vi må også forberede os på, at det ikke bliver muligt at hjælpe alle. 

Evakueringer kan kun komme på tale i helt ekstraordinære situationer. Udenrigsministeriet har ikke hjemmel til at afholde udgifter til borgeres hjemrejsebilletter. Der er dermed heller ikke udsigter til, at Udenrigsministeriet henter borgere hjem på statens regning, når Corona-udbruddet forhåbentlig er bag os.

Her kan du se information fra Udenrigsministeriet

Her kan du se informationer fra Europæiske

Få de seneste nyheder og råd til seniorer om corona

Gør som 160.000 andre seniorer.
Få vores gratis nyhedsbrev om corona, pension, tillæg og meget andet. Samtidig deltager du i konkurrencen om brunch for to

Tilmeld nyhedsbrevet her

 

 

Først publiceret: fredag 20. marts 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 10. november 2020 kl. 14:51

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.