Det skaber utryghed hos ældre, at hverken de eller plejepersonale bliver testet i noget stort omfang, mener Faglige Seniorer.

Seniororganisation: Skru op for corona-test af ældre

Myndighedernes strategi om fortrinsvis at teste alvorligt syge, har efterladt de ansatte i ældreplejen og ikke mindst mange sårbare ældre i stor utryghed. "Test flere ældre," opfordrer Faglige Seniorer.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

Langt flere ældre og ansatte i hjemmepleje skal testes for coronavirus, lyder opfordringen fra ældreorganisationen Faglige Seniorer.

”Myndighedernes strategi om fortrinsvis at teste alvorligt syge, har efterladt de ansatte i ældreplejen og ikke mindst mange sårbare ældre i stor utryghed. Det gælder ældre på plejehjem og det gælder ældre, der modtager hjemmepleje. Myndighederne må sørge for, at de bliver testet i langt større omgang, end det hidtil har været tilfældet,” siger direktør i Faglige Seniorer Palle Smed.

LÆS OGSÅ: Coronavirus: 6 ting, der gør dig særligt udsat

Test ved mindste mistanke

Meldingen kommer efter at sundhedsminister Magnus Heunicke i DR tirsdag kritiserer strategien om fortsat at teste fortrinsvis alvorligt syge.

Den kritik af Faglige Seniorer enig i.

”Det er sundhedsmyndighedernes opgave at sikre, at både de ældre og personalet bliver testet ved selv den mindste mistanke om smitte. Den tryghed skal naturligvis også gælde de ældre, for blandt de allermest sårbare er inddæmning af smitten helt afgørende”, siger Palle Smed.

LÆS OGSÅ: Det skal du vide: Coronavirus på 5 minutter

Strategi har skabt usikkerhed

Direktøren for Faglige Seniorer mener, at den hidtidige strategi har skabt stor usikkerhed, når ansatte –  der har været i kontakt med corona-smittede eller har mistanke om det – har kunnet fortsætte plejen af de ældre uden at få mulighed for at blive testet.

”Det her handler jo ikke om, hvor meget udstyr eller hvor mange testkits, vi har til rådighed. Det handler om, hvad der rigtigt eller forkert,” siger Palle Smed.

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Hvad mener du?

Skal corona-test ældre og ansatte i hjemmeplejen og på plejehjem opprioriteres? Din mening er velkommen. Deltag i debatten på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK.

https://www.facebook.com/fagligsenior/posts/2814467175268209?__xts__[0]=68.ARBFIl0OwFpYmdf2tunBsrWhFfYaM0dp1s-FjsrTltRu8LsE2yDsuJTrD6y853QXD6iP96WOjG8lp2MWixWfZlE6IqPSDNj-HHAvzBeZH-aIDdGIK2Et8fPIRj-P9XI1RFGLzL225_806kKtGNesStrWXvOHRugk5CPeSSecG6sAI9T8GkCgjMFuBecSh6Ikn9LFT196EEylQcEw_hhST3eqmSITtPZhDynovaTr2DGR5zhB9DtpTX8PutJdvtXtzP9SHWc5-_WRLwHmex1CYrsdvG0pfXD-MPcjP9roLB7m5iSRwWyz8vTdZSNgpLrj9paoyvpEPpu6CVNWfaiW1I38gg&__tn__=-R

Først publiceret: tirsdag 24. marts 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 15:41

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.