Advarsel: Køb ikke ulovlig medicin og selvtest på nettet

Lægemiddelstyrelsen advarer på Facebook: Uautoriserede forhandlere sælger ulovlig medicin og selvtest på nettet.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

Svindlere på hele kloder ser den nye coronavirus som en mulighed for at fuppe.

På Facebook skriver Lægemiddelstyrelsen:

“Flere steder i udlandet og et par steder herhjemme er der poppet netsider og FB-grupper op, hvor medicin som fx klorokin eller COVID-selvtests sælges uautoriseret. Der er endnu ikke tilstrækkelig dokumentation for, om medicinen virker, eller om den skader. Vi er hverken for eller imod klorokin, selvom det er blevet fremstillet sådan nogle steder i pressen. Vi er for patientsikkerhed.”

Tip Lægemiddelstyrelsen om uautoriseret salg

Hvis du falder over uautoriseret salg af klorokin eller anden medicin, kan du tippe Lægemiddelstyrelsen på en blanket på hjemmesiden. Du finder blanketten her

Lægemiddelstyrelsen advarer imod, at folk selvmedicinerer sig og kommer galt afsted.

Her kan du se opslaget på Facebook:

https://www.facebook.com/178357322648312/posts/849369068880464

Det står der i facebook-opslaget:

Den nye coronavirus har ikke kun spredt sig og gjort folk syge over hele verden. COVID19 har også indtaget dagsordenen i offentligheden over hele kloden. Vi venter allesammen på at få vores normale liv tilbage, og vi venter allesammen på en kur eller en vaccine mod COVID19.

Det er der desværre nogen, der udnytter.

Flere steder i udlandet og et par steder herhjemme er der poppet netsider og FB-grupper op, hvor medicin som fx klorokin eller COVID-selvtests sælges uautoriseret. Der er endnu ikke tilstrækkelig dokumentation for, om medicinen virker, eller om den skader. Vi er hverken for eller imod klorokin, selvom det er blevet fremstillet sådan nogle steder i pressen. Vi er for patientsikkerhed.

Hvis du falder over uautoriseret salg af klorokin eller anden medicin, kan du tippe os via vores hjemmeside – se hvordan i nyheden her: https://laegemiddelstyrelsen.dk/…/covid-19-laegemiddelstyr…/.

Så kan vi undgå, at folk selvmedicinerer sig og kommer galt afsted.

Og lidt bonusinfo: Der forskes som sagt på livet løs i hele verden for at finde medicin, der virker mod COVID19. Vi arbejder stenhårdt både i Lægemiddelstyrelsen og i lægemiddelmyndigheder over hele verden på at bakke op, både ved at forkorte sagsbehandlingstider vedr. kliniske forsøg og ved at speede godkendelsesprocessen for ny medicin op, så meget vi kan, uden at gå på kompromis med sikkerheden.

Hvis I har lyst, kan I læse mere om det på vores hjemmesidetema om COVID19 her: https://laegemiddelstyrelsen.dk/…/…/ny-coronavirus-covid-19/

Pas godt på hinanden i coronaland.

Få de seneste nyheder og råd til seniorer om corona

Gør som 160.000 andre seniorer.
Få vores gratis nyhedsbrev om corona, pension, tillæg og meget andet. Samtidig deltager du i konkurrencen om brunch for to

Tilmeld nyhedsbrevet her

Først publiceret: torsdag 26. marts 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 10:54

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.