Sort skærm er aflyst. Frem til 2. juni kan alle med et ældre fjernsyn med TV-signal fra en antenne fortsat følge med i corona-krisen på skærmen.

150.00 kan fortsat se TV: Lukning af fjernsyns-signal udskudt til juni

Lukningen af antenne-fjernsyns-signal udskudt til 2. juni. Dermed kan 150.000 danskere med antenne-tv fortsat følge med i corona-krisen.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

Danskere, der ser fjernsyn via en antenne, får alligevel ikke sort skærm fra 31. marts.

Kulturminister Joy Mogensen har sammen med Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet fundet en løsning, så lukningen af antenne-tv-signalerne kan udskydes til 2. juni.

Er mit fjernsyn for gammelt?

Du kan finde ud af, hvilken model dit fjernsyn er  – det står typisk på bagsiden eller i menupunktet på skærmen. Dette modelnummer vil du kunne søge efter på internettet og finde alderen på dit fjernsyn.

Vær opmærksom på, at alderen på dit fjernsyn kun er en indikator for, om du risikerer at få sort skærm.

Nogle modeller fra før 2012 kan være i stand til at modtage de nye signaler (DVB-T2). Mens nogle af de modeller, som er produceret i 2012 eller derefter, ikke kan modtage det nye signal.

Kilde: www.sortsignal.dk

Dermed kan 150.000 danskere – der ville blive ramt, når signalet faldt bort – fortsat følge med i corona-situationen på deres fjernsyn.

Ældre vil blive ramt

Efter planen skulle DR og Boxer begynde at sende antenne-tv på nogle nye signaler og lukke ned for de nuværende.

Det skyldes, at tv-frekvenserne skal stilles til rådighed for mobilselskaber for at forbedre dækningen med mobilt bredbånd særligt i yderområderne.

“Jeg er meget glad for den store velvilje i branchen til at udskyde lukningen af antenne-tv-signalerne, så der ikke er nogen, der oplever, at deres fjernsyn går i sort ved udgangen af marts. TV’et er for mange – særligt ældre – den væsentligste kilde til information og underholdning, og vi skal passe ekstra godt på vores ældre i denne tid,” siger Joy Mogensen.

Signalet lukker! Se hvorfor i videoen med Nicolai Sonne (bemærk lukningen er 2. juni)

TV-apparat kan ikke modtage signal

Ministeren opfordrer alle antenne-tv-seere til at undersøge, om de bliver berørt af lukningen 2. juni. Fra den dato vil en række husstande ikke modtage tv-signal på deres eksisterende apparater.

Kulturministeriet har igangsat en kampagne, der skal informere antenne-tv-seere om overgangen til det nye tv-signal. Læs mere om kampagnen på www.sortsignal.dk.

 

Først publiceret: torsdag 26. marts 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 14:31

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.