Pouls indstilling til livet er, at man har det, som man tager det. Det gælder også under en corona-pandemi. For livet går jo videre, som han siger. Foto: Maibrit Jürs

86-årige Poul i en coronatid: Man har det, som man tager det

Der skal mere end en corona-pandemi til at ødelægge det gode humør for den pensionerede skraldemand Poul Jensen. Han sørger for at holde afstand, men ellers hygger han sig som altid.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

“Jeg keder mig aldrig. Jeg spiller banjo, tegner og læser bøger, der får mig til at grine. Vi har jo brug for noget at grine af. Jeg cykler også lange ture i Hareskoven eller til Roskilde, og så går hele dagen jo næsten med det”, fortæller Poul Jensen.

Den pensionerede skraldemand bor alene i en stuelejlighed i Vanløse. Han er et socialt menneske, der er vant til at have besøg, men på grund af corona-pandemien lukker han ikke nogen ind lige for tiden.

Men det gør nu ikke noget, for 86-årige Poul er god til mennesker og han finder andre måder at få selskab.

“Jeg møder altid nogen at tale med på mine cykelture, og ellers drikker jeg en kop te i gården med en dame fra opgangen ved siden af”, fortæller han.

LÆS OGSÅ: Sådan holder seniorerne sig i gang under corona-krisen

Bare vi holder afstand

Pouls indstilling til livet er, at man har det som man tager det. Det gælder også under en corona-pandemi. For selvom man må tage nogle forholdsregler, går livet jo videre.

Top 10: Det laver seniorerne under corona

Ældreorganisationen Faglige Seniorer har spurgt 1.800 ældre, hvilke aktiviteter der holder dem i gang under corona-epidemien.

Her er de 10 mest populære aktiviteter:

 1. TV: 88 %
 2. Gåtur: 70 %
 3. Internet: 67 %
 4. Rengøring: 58 %
 5. Bøger: 52 %
 6. Facebook: 43 %
 7. Havearbejde: 43 %
 8. Radio: 41 %
 9. Film og serier: 40 %
 10. Hygge med partner: 37 %

Læs mere om undersøgelsen her

“Jeg har for eksempel en veninde, jeg plejer at besøge. Jeg plejer at hjælpe til på hendes værtshus, men det er jo lukket. Men så ringer vi bare sammen i stedet”, fortæller han.

Derudover bor hans datter og familie lige ovenpå, og de kommer tit ned og snakker i døråbningen.

“Vi kan jo sagtens snakke sammen med to meters afstand. Det er hyggeligt, at de lige er i nærheden, for så er jeg jo aldrig helt alene”.

Ingen er usårlig

Poul ser normalt ikke ret meget TV, men i øjeblikket følger han med i både nyhedsudsendelser og pressemøder.

“Jeg synes, det er vigtigt at følge med. Min datter kommer også ned og vil snakke om, hvad der foregår, og så skal jeg jo kunne snakke med”, siger han.

Poul er helt tryg ved myndighedernes håndtering af situationen og han følger de anbefalinger, Sundhedsstyrelsen sender ud.

“Jeg har aldrig haft så meget som en lille influenza, men ingen er usårlig, og jeg skal da ikke til at være syg nu. Så jeg gør, som de siger og holder afstand og vasker hænder”, lyder det fra den tidligere skraldemand.

Hvad laver du?

Nu har du læst om, hvad Poul får tiden til at gå med under corona-krisen.

Men hvad gør du? Er der en god bog, du læser, ser du en spændende serie på TV eller Netflix. Er du i haven eller er du i gang med at strikke til barnebarnet? Fortæl om det – så andre kan blive inspireret.

Alle, der fortæller om deres aktiviteter, kan vinde et gavekort til brunch for 2 – kan bruges til forkælelse, når corona-krisen har lagt sig. Værdi: 249 kroner.

Fortæl din historie på Faglige Seniorers Facebook-side – så er du med i konkurrencen.

https://www.facebook.com/fagligsenior/posts/2831485646899695?__xts__[0]=68.ARBBXr_cEDmkGZnSI3aHHHpZYVvJF_q-VTgWFy5kXhSrIIjylNp2GNz_nHK0jVmxjvXpHDP_T2ZYUQjnS6HlTnuZ32IEnEPNvEavH8wUjYpBDsz-FLg4cRZP27cjoas8siQm1VYUjZJQaR48Ruy4rt-efQZwXuHzJFq6xil0K78da-0SIAtY4C8HhTzapW9J-Kd4VwS9qsYqec1RNjF86fhq2Kgi7jyCe7g096t8VqfNHeM_XI4Z_OgU5-Y-LjubjfsOOQRdLRfkATv9bN6Zq9W0ZvteG_ouvL37HAe_2j8BXmHGANpgnNun6wB3-g5KqSV1NgihG_tyLAsXjrZ1WL4YQg&__tn__=-R

Først publiceret: tirsdag 31. marts 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 10:52

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
 • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

 • Hidden
 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.