Flere dødsfald på plejehjemmet menes at være relateret til coronasmitte.

Coronavirus på plejehjem: Flere døde

Personale og beboere på plejehjem ved Roskilde smittet med coronavirus. Flere dødsfald blandt de ældre mistænkes for at skyldes corona.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

Et plejehjem ved Roskilde er hårdt ramt af coronavirus.

Det er Plejecenter  Trekroner, hvor flere ansatte og beboere er konstateret smittet med den frygtede sygdom. En række dødsfald blandt de ældre på plejehjemmet mistænkes for at være relateret til smitte med corona.

Det oplyser Roskilde Kommune, der efter råd fra Region Sjælland har fået testet samtlige beboere og personale for corona på det afsnit af plejehjemmet, hvor der var mistanke om smitte.

Fire beboere og 10 medarbejdere er bekræftet testet positiv.

Dødsfald bekymrer Sundhedsstyrelsen

Ældre på plejehjem, der dør efter at være smittet med coronavirus, bekymrer direktør Søren Brostrøm fra Sundhedsstyrelsen.

Ved flere dødsfald er personalet efterfølgende testet for sygdommen og har vist sig at være smittet.

"Vi er meget bekymret for de udbrud, der har været på danske plejehjem. Det skal vi gøre alt, hvad vi kan for at forebygge," lød det fra Søren Brostrøm på et pressemøde.

"Det at teste asymmetrisk for symptomer er ikke særlig godt og effektivt. Hvis man har de mindste symptomer, skal man blive hjemme", sagde Søren Brostrøm

De tre første beboere med symptomer på corona nåede at dø, før en test kunne gennemføres på dem, skriver Dagbladet Roskilde.

LÆS OGSÅ: 35 kommuner er ramt: Coronasmitte på plejehjem

Kommune: Vi gør vores bedste

Personale med smitte er sendt hjem indtil videre og beboere med smitte isoleres efter sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Personalet bruger værnemidler som anvist af sundhedsmyndighederne, oplyser Roskilde Kommune.

“Selvom vi fra starten af marts har haft stor opmærksomhed på at undgå smittespredning, især på plejecentre, er coronavirus jo desværre ekstrem smitsom. Vi gør vores bedste og følger alle vejledninger fra sundhedsmyndighederne, og jeg oplever at medarbejderne går til opgaven med stærk faglighed og stor omsorg”, siger borgmester i Roskilde Kommune, Tomas Breddam.

Alt personale, der har beboerkontakt på plejehjemmet, er nu blevet testet.

I alt bor der omkring 550 ældre på plejehjem i Roskilde Kommune.

LÆS OGSÅ: Flere kan blive testet for corona. Er du en af dem?

Få de seneste nyheder og råd til seniorer om corona

Gør som 160.000 andre seniorer.
Få vores gratis nyhedsbrev om corona, pension, tillæg og meget andet. Samtidig deltager du i konkurrencen om brunch for to

Tilmeld nyhedsbrevet her

 

 

 

 

Først publiceret: onsdag 1. april 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 10:52

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.