4.600 seniorer har mistet job under corona-nedtur
66.000 danskere har meldt sig ledige. Fyringer rammer de yngre danskere hårdest, mens 4.600 danskere over 60 år har har mistet jobbet.
Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020
Krisen på grund af corona-epidemien rammer virksomhederne hårdt og sender tusindvis af medarbejdere ud i ledighed.
De ældre på arbejdsmarkedet får det svært i de kommende år. Sørg for at beskæftigelsesindsatsen også bliver til gavn for denne gruppe.
Ole Ibsen, landsformand for Faglige Seniorer
Siden landet lukkede ned 9. marts, har over 66.000 meldt sig ledige, viser seneste tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.
Det er en kæmpestigning svarende til over 30 procent flere ledige over kort tid. Det er ikke oplevet tidligere i nyere dansk historie.
Ledigheden rammer især unge og ufaglærte, fremgår det.
Lille trøst at virksomheder holder på seniorer
Men seniorerne på arbejdsmarkedet går ikke ram forbi, men har hidtil sluppet mildere med fyringer sammenlignet med øvrige grupper.
Knap 4.600 af de nye ledige er seniorer over 60 år. Det er knap 7 procent af det samlede antal.
”Det er en lille trøst, at mange virksomheder ikke bare vælger at fyre seniorerne. Men at de faktisk forsøger at holde lidt på denne gruppe på arbejdsmarkedet,” siger landsformand for fagbevægelsens ældreorganisation Faglige Seniorer, Ole Ibsen.
Holdt fast i særlig indsats
Han gør opmærksom på, at krisen skaber enorm usikkerhed om fremtiden hos seniorerne på arbejdsmarkedet – både hos fyrede og dem, der fortsat er i job.
”Når vi engang skal se på, hvad der skal gøres på den anden side af corona-krisen, er det vigtigt at holde fast i en særlig indsats for seniorerne. For de ældre på arbejdsmarkedet får det svært i de kommende år. Sørg for at beskæftigelsesindsatsen også bliver til gavn for denne gruppe”, lyder opfordringen fra Ole Ibsen.
Som en del af regeringens krisepakke er dagpengeperioden for de ledige sat på pause, ligesom ledige heller ikke skal være aktiv jobsøgende i øjeblikket.
LÆS OGSÅ: 3 måneders ekstra dagpenge til syge og ledige
Ups! We kunne ikke finde din formular.
Fyret? Vær obs på din pension
Rigtig mange danskere mister i denne tid deres job. Den aktuelle krise kan vare længe og flere kommer måske til at melde sig ledige i den kommende tid – men vær opmærksom på pensionen, lyder opfordringen fra Forsikring & Pension.
Selv om mange ikke er klar over det, så har ens pension en række forsikringer knyttet sammen med opsparingen, for eksempel tab af erhvervsevne og forsikring ved kritisk sygdom. Stopper man med at indbetale på sin pension, kan man miste vigtige forsikringsdækninger. Derfor er det altid en god tommelfingerregel at kontakte ens pensionsselskab, hvis man mister jobbet.
"Bliver du ledig, stopper pensionsindbetalingen. Typisk er du bidragsfrit dækket i en periode, men derefter stopper også forsikringsdækningen", siger Karina Ransby, underdirektør i Forsikring & Pension.
Det er forskelligt fra selskab til selskab, men der går typisk mellem tre og 12 måneder, inden ens forsikringen udløber.
Først publiceret: fredag 3. april 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 14:40