Knud Jensen er pensioneret tømrer. Han har efter adskillige operationer og en lammelse i ryggen siden september sidste år boet på Marielund Plejecenter. Nu er han isoleret - og savner hustruen.

Knud på 72 år: Musik og fællessang giver samvær og fællesskab i en mørk tid

For 72-årige Knud Jensen er det hårdt at bo på plejehjem, når man ikke engang kan få sin hustru på besøg. Men fællessang er en kærkommen afbrydelse i en kedelig hverdag.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

På Marielund Plejecenter i Aarhus bor Knud Jensen på første sal. Normalt er der masser af samvær og gode aktiviteter.

Men Corona-epidemien har sat en stopper for det meste, og tiden er lang, når man bare sidder i sin kørestol og venter på, at krisen stopper med at kradse og man igen kan nyde samværet med andre mennesker.

Men indimellem er der lyspunkter i dagligdagen. For så kommer musikerne Jens Christian Abildskov og Ulrik Haastrup og underholder i gården med velkendte sange, der er til at synge med på.

Det giver samvær og musikken giver os en fælles oplevelse.

Knud Jensen, plejehjemsbeboer, tid. tømrer

“Det er hyggeligt, når de kommer. Det giver samvær og musikken giver os en fælles oplevelse, så vi også har noget at tale om med beboerne på de andre etager. Dem ser vi jo ellers ikke meget til i øjeblikket”, fortæller 72-årige Knud Jensen.

LÆS OGSÅ: Se livsglad video: Jens bekæmper ældres ensomhed med sin harmonika

Trænger til et knus

Den pensionerede tømrer har boet på Marielund Plejecenter siden september sidste år. Efter adskillige operationer og en lammelse i ryggen måtte han forlade hjemmet og sin hustru.

På grund af Corona-risikoen foregår besøg udenfor i gården, hvor man skal bestille besøgstid, så der ikke er mere end 10 samlet ad gangen. Det er træls for Knud, at hans hustru ikke kan komme på besøg ligesom før, men heldigvis har fruen stærke ben og de to kan stadig mødes i det fri.

Fire gange om ugen går hun de to kilometer fra hjemmet til Marielund, for at være sammen med sin mand.

“Vi mødes på en bænk udenfor. Vi holder selvfølgelig afstand, og vi er jo voksne mennesker, der kan styre det. Men vi har været gift i 47 år, og vi savner hinanden”.

“Det er skønt, at vi kan ses, selvom det er på afstand. Men vi længes begge to efter et knus,” lyder det fra Knud.

LÆS OGSÅ: Sophia på 88 år overlevede corona: Jeg vil ikke ønske det for min værste fjende

Synger med så godt jeg kan

Inden corona-epidemien gjorde sit indtog i Danmark, var hverdagen på Marielund Plejecenter præget af besøg og hyggelige aktiviteter med alt fra ballondans til bankospil. Ved sidste banko vandt Knud ikke mindre end fire gange. Det var en god dag.

Få de seneste nyheder og råd til seniorer om corona

Gør som 160.000 andre seniorer.
Få vores gratis nyhedsbrev om corona, pension, tillæg og meget andet. Samtidig deltager du i konkurrencen om brunch for to

Tilmeld nyhedsbrevet her

Men da der ikke må samles mere end 10 ad gangen, er det småt med underholdende indslag i hverdagen. Derfor er det særligt skønt, når spillemanden kommer forbi med sin harmonika og spiller sømandsviser og sange fra Højskolesangbogen, der blandt andet rummer Knuds yndlingssang Nu er det længe siden.

“Det er selvfølgelig ikke det samme som at få besøg, men det er et hyggeligt indslag og jeg synger med så godt jeg kan”, fortæller Knud.

Send en hilsen til Knud

Vil du være med til at sende Knud en hilsen? Så kan du gøre det på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK HER

https://www.facebook.com/fagligsenior/posts/2899275923454000?__xts__[0]=68.ARCia9Fz3SKvdUK2WSWY8xAZHEcKcAjNPCZqztKwStwZEP1vNKFalpmAC-WEfdEDEfziHHO8bV6B0BoBpccqbr4dLoPwhDMm0HgBrmvTsG_RVyAuTvrSTLqI2lNLd9LMne5bSxi88-ooJFzB5aEUXggFSv0YowqAJV-TOZaj8h_vWMSLQGW_snoTkFjZjNOK65Tm4SkRT0d1_TGHljNmQGL6q68hLmq6WVZc7zV4QuIfEoYRAy-PmG1bRbUR6KnfSnHe98dJDk6V5hrFXKbykpwmrEVDm3qU-Fx0TkU0lUqDHCyzr1E3QPCchfEljBqqcMzpvhcjkBV32zqLR4nB3V3yfQ&__tn__=-R

Først publiceret: fredag 1. maj 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 14:45

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.