Alle pensionister får nu 1.000 kroner. Men Faglige Seniorer havde hellere set en ekstra ældrecheck, der ville gavne de fattigste pensionister.

Ingen jubel hos seniorer over 1.000 kroner til alle pensionister

Faglige Seniorer havde hellere set en ekstra ældrecheck til dem, der har allermindst. Men er glad på alle pensionisters vegne over, at de nu får 1.000 kroner i corona-tilskud.

Senest opdateret: tirsdag 30. juni 2020

Det er ikke en aftale, der får os til at springe jublende op.

Sådan lyder kommentaren fra Danmarks næststørste ældreorganisation Faglige Seniorer til, at alle pensionister nu får 1.000 kroner som en del af den genopretningspakke et flertal af Folketingets partier blev enige om søndag nat.

Tusse til pensionister

Som en del af genopretnings-pakken udbetales der 1.000 kroner til alle pensionister
Pengene bliver udbetalt skattefrit og uden modregning i pension og tillæg.

Det skattefri engangstilskud gives til folkepensionister, førtidspensionister og seniorpensionister og andre, som fik overførselsindkomst i april 2020.

Engangstilskuddet bliver senest udbetalt til oktober.

Læs aftalen om genopretning her

“Vi takker naturligvis for, at der er tænkt på de ældre. Men i stedet for at give alle landets pensionister, både de fattige og de velhavende, en skattefri check på 1.000 kroner, havde vi hellere set, at man kun havde fordelt pengene til de pensionister, der har allermest brug for det. Men for de pensionister, der har allermindst, gør 1.000 kroner da en stor forskel,” siger direktør i Faglige Seniorer, Palle Smed.

Han noterer sig, at politikerne har vedtaget en model, hvor der ikke sker modregning i pensionsydelserne.

“Det er godt at politikerne har fokus på modregning i pensionen. For der er en lang række områder, hvor modregningen virker helt urimelig overfor de seniorer, der har slidt og slæbt et langt arbejdsliv.”

Faglige Seniorer havde hellere set, at der blev givet en ekstra ældrecheck.

“Det ville have skabt gavn hos de pensionister, der har allermindst – og som helt sikkert vil omsætte pengene i forbrug”, siger Palle Smed.

Hvad mener du?

Hvad siger du til, at alle pensionister – rig som fattig – nu får 1.000 kroner af staten. Din mening er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK HER

Først publiceret: mandag 15. juni 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 30. juni 2020 kl. 10:18

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.