Undersøgelse: Hver 5. vil arbejde efter pensionsalderen
Hver 5. dansker over 50 år planlægger at fortsætte med at arbejde, selv om de når folkepensions-alderen, viser undersøgelse offentliggjort i bogen "Seniorarbejdsliv".
Senest opdateret: tirsdag 22. december 2020
Selv om folkepensionsalderen stiger, agter hver 5. dansker over 50 år at fortsætte med at arbejde.
Det fremgår af en ny undersøgelse, som er med i bogen ”Seniorarbejdsliv”, der netop er udkommet.
Undersøgelsen bygger på svar fra 50.000 over 50 år, hvor mange har udsigt til først at kunne gå på folkepension som 72-årige.
Mange fordele ved at blive i job
Ifølge undersøgelsen planlægger 19 % at blive længere på arbejdsmarkedet end deres pensionsalder, mens 51 % vil forlade arbejdsmarkedet tidligere.
”Der er mange fordele ved at få seniorerne til at udskyde det tidspunkt, de trækker sig tilbage – både samfundsøkonomisk, og ikke mindst for de mange ældre, der faktisk ønsker at deltage på arbejdsmarkedet, forklarer professor Per H. Jensen, Ålborg universitet, der er redaktør af bogen.
”Hvis de fordele skal høstes, må de politikker og aftaler, der bliver indgået på arbejdsmarkedet, bygge på solid viden om, hvorfor nogle senior forlader arbejdsmarkedet før pensionsalderen, og andre fortsætter med at arbejde frem til eller ud over pensionsalderen”.
Bogen, som forskere fra Aalborg Universitet, Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø og Team Arbejdsliv står bag med støtte fra TrygFonden, har til formål at inspirere beslutningstagerne og bidrage til offentlige diskussioner om, hvordan man sikrer alle de bedste muligheder og vilkår for at trives ved at blive længere på arbejdsmarkedet.
Trivsel er afgørende
For mange vil de ekstra år på arbejdsmarkedet ikke være et problem, fremgår det af bogen, men det er ikke sikkert, at alle kan holde til at arbejde så længe, ønsker det, eller får mulighed for det.
Samtidig viser TrygFondens seneste Tryghedsmåling, at mange er utrygge ved, om de får en værdig afgang fra arbejdsmarkedet, fortæller TrygFondens forskningschef Anders Hede:
”Med det in mente, er det vigtigt, at vi i Danmark får en kvalificeret, nuanceret og vidensbaseret debat om, hvordan vi sikrer alle de bedste muligheder og vilkår for at trives ved at blive længere i job”, siger han.
I bogen præsenteres den nyeste forskningsbaserede viden om, hvad der påvirker seniorers tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet.
Forskningen viser blandt andet, at mere end en tredjedel af seniorer med hårdt fysisk arbejde ville blive længere, hvis arbejdet ikke var så fysisk hårdt.
Se et resume af bogen og hør forfatterne fortælle mere om bogens resultater – KLIK HER
Hvad mener du? Er det OK at fortsætte med at arbejde?
Din mening er velkommen
Hvad er din holdning til, at hver 5. dansker over 50 år vil fortsætte med at arbejde efter pensionsalderen? Din mening er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK HER.
https://www.facebook.com/fagligsenior/posts/3017759914938933?__xts__[0]=68.ARAtBTHyRVqu1r2xraFfl2KB3-yb_K3-_DWp5iVfr5Zj4TfUsTO84Frwy29hJVs2l-2-7TyI1JpvdKoItzYyYEAg6iiIfOZAQ25LUYdGsdZkZhkCweW629FzJZ8sEqgeYf3-s6oyBNoeCpdxU-KFaff77milKsqjDMPnXqsc1dtP4j1OqDeeRzuiBhWFcfsyeZ7Ho6NF-QJbms4Jju9jVDqJlLHSmby_1epmHvcdOLDxwHgVKee5tDy2DFTjEMalXdXek9EfTx1cg7PF32OlzDrdkh5hLrCJkagTS9YbO9SGjaz0BCILjgZCcohjct-zVouBdzm4ow3de3NODRfeDQ0mJw&__tn__=-R
Først publiceret: tirsdag 16. juni 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 22. december 2020 kl. 15:03