Skal du på ferie i udlandet, skal du være opmærksom på, at flere lande kræver negativ COVID-19 test.

Husk dit gratis COVID-19 pas, hvis du skal på ferie

Med et COVID-19 pas, kan du dokumentere, at du er testet negativ for corona, hvis du skal ud at rejse og har brug for at kunne dokumentere en negativ test for COVID-19.

Senest opdateret: tirsdag 10. november 2020

For at begrænse smitten med corona har flere lande rejserestriktioner, og i nogle lande kan det være en betingelse for karantænefri indrejse, at du er testet negativ for COVID-19.

I Danmark kan du nemt og gratis blive testet for corona. Du kan bestille tid her

 COVID-19 passet er gratis

”Danmarks grænser åbner mere og mere op, og i samme takt opdaterer vi løbende rejsevejledningerne for både erhvervsrejsende og danskere, som skal på ferie i udlandet. Flere steder vil man kunne møde et krav om at kunne dokumentere en negativ COVID-19 test, og med det nye COVID-19-pas har vi nu et digitalt tilbud til danskere, som har brug for at kunne medbringe en officiel dokumentation for test på deres rejse”, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke.

Det er gratis at hente et COVID-19 pas efter du har fået en covid-19 test.

Du kan hente COVID-19 passet ved at logge ind på sundhed.dk med NemID og gå ind under ”Dine sundhedsdata”.

Du kan se, downloade og printe dit COVID-19-pas lige så snart laboratoriet har analyseret din prøve og frigivet svaret. COVID-19-passet vil kun være muligt at se, downloade og printe, hvis prøven er negativ og ikke er ældre end syv dage.

COVID-19-passet er udviklet af sundhed.dk i et samarbejde mellem Sundheds- og Ældreministeriet, Udenrigsministeriet og Rigspolitiet.

Forskellige regler

Vær opmærksom på, der kan gælde særlige regler om test og testdokumentation i nogle lande, og der kan ske ændringer i disse regler med kort varsel.

Nogle lande kræver for eksempel, at du benytter deres nationale formular for testresultatet og får den underskrevet af en læge.

Derfor anbefaler sundhedsmyndighederne, at du orienterer dig om de gældende regler på den danske ambassades hjemmeside i pågældende land.

Find ambassade her

EU-Kommissionen har lavet en oversig, hvor du kan vælge land og se deres regler

Først publiceret: onsdag 29. juli 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 10. november 2020 kl. 14:56

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.