Elvis gav aldrig koncert i Danmark, men hans rockende, rebelske musik var førstevalg på jukeboksen fra 50'erne og årtier frem.

Vind bog: Elvis i Danmark

Med Elvis som omdrejningspunkt i ny bog tager Bertel Nygaard dig gennem den internationale populærkulturs danmarkshistorie fra 1950’erne til i dag. 

Senest opdateret: torsdag 26. november 2020

Konkurrencen er slut. Vinderne er Martin Johannsen, Horsens, Annelise Fischer, Nyborg og Lindy Løth, Brønderslev.

Fra første færd var Elvis meget mere end en sanger, skuespiller eller performer.

Han var også eksponent for en populærkultur, som satte spørgsmålstegn ved den voksne, hvide mands magt, kropsfornægtelsen og de gamle kriterier for god smag.

Da den kun 21-årige Elvis brød igennem i 1956, virkede han alt for sort, anderledes og støjende til sin meget lidt frisindede samtid.

Hans larmende musik og frække optræden ramte hele den vestlige verden med et brag, og det fik aviser og ungdomsblade til at advare mod den skrækkelige og obskøne sanger.

I Danmark blev alt det nye og amerikanske, som fænomenet Elvis stod for, længe anset for fremmed. Mange modtog det med foragt, men også med frygt, fascination og fryd.

Overalt rockede, rullede og udfordrede Elvis stive normer for køn, race og sex. Selv da han blev poppet og glamourøs, blev han ved med at præge tiden. Og det fortsatte han med længe efter sin død i 1977.

Med afsæt i den danske modtagelse af Elvis udforsker historielektor Bertel Nygaard i denne bog, hvad der skete, og hvad der stod på spil, da fortællingerne om Elvis dukkede op i 1950’ernes danske offentlighed.

Ny bog

Bogen ” Elvis i Danmark” af Bertel Nygaard udkom 6. november 2020 på GAD’s forlag.

Bogen er på 266 sider med mange flotte billeder. Den vejledende pris er 349,95 kroner. Bogen kan blandt andet købes her.

Du kan se et uddrag af bogen her

Først publiceret: mandag 2. november 2020
Artiklen er sidst opdateret torsdag 26. november 2020 kl. 11:52

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.