Det er især lønmodtagere fra 40-års-alderen og frem til pensionsalderen, der endnu ikke har fået feriemidlerne udbetalt. Sidste frist er 1. december.

Har du husket det: Fristen for feriepenge nærmer sig

Du skal hæve dine indefrosne feriepenge inden 1. december. Se her om du bliver modregnet - og hvad der sker med pengene, hvis du ikke hæver dem.

Senest opdateret: tirsdag 22. december 2020

Mere end 2.1 millioner danskere har allerede bestilt 3 ugers indefrosne feriepenge. 1 million danskere har stadig mulighed for at bestille indefrosne feriepenge.

Det er især lønmodtagere fra 40-års-alderen og frem til pensionsalderen, ikke har fået feriemidlerne udbetalt.

Hvis du ikke har bestilt, kan du nå det endnu, men fristen udløber den 1. december.

– Jeg er glad for, at så mange har benyttet muligheden for at bestille feriepenge, og der er endnu et par uger tilbage, så beløbet kan blive endnu større. Regeringen skal hverken bestemme om folk vil have deres indefrosne feriepenge udbetalt, eller hvad de vil bruge deres penge på, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

Sådan søger du om udbetaling:

Gå ind på borger.dk og log på med NemID

Pengene overføres derefter til din NemKonto indenfor 7 hverdage

Bliver pengene modregnet?

De indefrosne feriepenge vil ikke påvirke din pension eller tillæg. Der sker ingen modregning i hverken din eller din ægtefælles offentlige ydelser som for eksempel folkepension, efterløn eller førtidspension. Det gælder også boligydelse o.l.

Hvad sker der med de sidste 2 ugers feriepenge?

Du kan i alt have optjent op til 5 ugers feriepenge i perioden 1. september 2019 til 31. august 2020. Du har derfor 2 ugers feriepenge til gode, udover de 3 uger, som du kan få udbetalt nu.

De sidste to ugers feriepenge bliver til en opsparing, som du kan få udbetalt, når du forlader arbejdsmarkedet. Der er dog politisk enighed om at forhandle om de sidste 2 ugeres feriepenge i løbet af efteråret.

Din arbejdsgiver har indtil den 31. december 2020 til at indberette, hvor mange feriepenge du har optjent i alt mellem 1. september 2019 til 31. august 2020.

Du får en samlet opgørelse i starten af 2021. Her kan du se, hvor meget du har tilbage af dine opsparede feriepenge (feriemidler).

Hvad sker der, hvis jeg ikke søger om udbetaling?

Hvis du ikke bestiller udbetaling af feriemidlerne, bliver de stående i Lønmodtagernes Feriemidler, som forrenter pengene frem til udbetaling, når du når pensionsalderen. Du kan også lade dem stå efter pensionsalderen og forrente sig til den dag, du skal bruge dem.

Lønmodtagernes Feriemidler er en fond, der forvaltes af LD Fonde, der også forvalter fonden Lønmodtagernes Dyrtidsmidler.

Feriepenge, der står i Lønmodtagernes Feriemidler, bliver udbetalt til boet ved dødsfald.

Først publiceret: mandag 23. november 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 22. december 2020 kl. 14:59

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.