Jyllands-Posten gav Stine Pilgaards "Meter i sekundet" 6 stjerner.

Vind dansk forfatters storsællert: Meter i sekundet:

Den danske forfatter Stine Pilgaard har haft stor succes i 2020 med den storsælgende bog "Meter i Sekundet" om en ung kvinde, der flytter til Vestjylland. Nu kan du vinde bogen.

Senest opdateret: onsdag 16. december 2020

Konkurrencen er slut: Vindere er Jørgen Bolderslev, Struer, Ketty Pedersen, Kibæk, og Ulla Jørgensen, Bolderslev. 

Bogen “Meter i sekundet” er en humoristisk og kærlighedsfuld roman om en ung kvinde, der flytter til Vestjylland med en stærk vilje til højskolelivets fællesskab, men alligevel kommer til at skrive slagsange i smug.

Den danske succesforfatter “Stine Pilgaard” tager med “Meter i sekundet” tråden op fra de to forgående udgivelser “Min mor siger” og “Lejlighedssange”.

Med denne stærkt humoristiske, kloge og kærlighedsfulde roman om en ung kvinde, der skal finde vej i højskolelivet, en verden af fællessang, økolærere og velvillige naboer, og samtidig skal finde ind i rollen som nybagt forælder og orakel i lokalavisens brevkasse.

En krævende øvelse for én, der bevæger sig sprudlende, buldrende bramfrit gennem tilværelsen

Et ungt par bosætter sig på en højskole i Vestjylland med deres lille barn. De træder ind i en verden af fællessang, økolærere og en stærk vilje til lokalsamfundet.

Han er lærer på skolen, og hun er med som påhæng.

Teoretisk set vil hun gerne fællesskabet, men kommer alligevel til at skrive anti-højskolesange med en af de andre påhæng. Det bliver blandt andet til Slagsang for påhæng og Sommersang uden sol og en salme, en vuggesang, en drukvise.

Langt hen ad vejen vil hun også gerne integreres i lokalsamfundet, men hun kommer skævt ind i de sociale sammenhænge, hun kan ikke rigtig afkode den vestjyske samtaleform, de korte sætninger og lange pauser.

Fik seks stjerner

“Meter i sekundet” er en fortælling om at træde ind i et nyt og ukendt landskab. Om relationer, dilemmaer og samtalernes veje og vildveje.

Bogen er udgivet af forlaget Gutkind. Den koster 200 kroner og kan købes her.

Jyllands-Postens anmelder Tobias Skiveren  gav bogen seks stjerner og skrev: ”Årets udgivelse … en fuldstændig fabelagtig roman om at falde til langt ude på landet og midt i livet.”
Om forfatteren

Stine Pilgaard er født i 1984 i Aarhus. Hun debuterede i 2012 med romanen “Min mor siger”, der blev præmieret af Statens Kunstfond, nomineret til DR Romanprisen og fik debutantprisen Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat.

I 2015 fulgte hun succesen op med romanen “Lejlighedssange”, der modtog Bibliotekernes Forfatterpris (2016) og var nomineret til Læsernes Bogpris (2016).

 

 

 

 

Først publiceret: mandag 30. november 2020
Artiklen er sidst opdateret onsdag 16. december 2020 kl. 11:02

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.