De ældre er særligt udsatte, når smitten breder sig. Der er derfor god grund til holde fast i besøgsrestriktionerne.

Ældreorganisation: Hold fast i stramme besøgsrestriktioner

Coronasmitten breder sig til plejehjemmene og derfor er der god grund til at holde fast i de stramme besøgsrestriktioner, mener Faglige Seniorer.

Senest opdateret: tirsdag 22. december 2020

Det er nu, der skal slås ring om de ældre og udsatte for at undgå, at coronasmitten kommer ud af kontrol på landets plejehjem.

Der er derfor god grund til at myndighederne holder fast i besøgsrestriktionerne nu, når smittetallene fortsat stiger.

Det mener ældreorganisationen Faglige Seniorer, efter at sundhedsminister Magnus Heunicke i dag oplyste, at en tredjedel af alle dødsfald med corona er sket på plejehjem.

På et plejehjem i Tårnby er der lige nu 48 smittede beboere og 43 smittede medarbejdere.

”Den dramatiske smittespredning på plejehjemmet i Tårnby og flere andre steder bør få os alle til at huske, hvor sårbare især de ældre er. Der er god grund til at myndighederne holder fast i besøgsrestriktionerne, også selv om det er trist og ærgerligt for os alle,” siger direktør i Faglige Seniorer, Palle Smed.

I hampen at tale menneskerettigheder

Han finder det uforståeligt, når nogle politikere og ældreorganisationer skaber tvivl om det fornuftige i de stramme restriktioner på plejehjemmene.

”Jeg har bemærket, at en stor ældreorganisation endda har sagt, at besøgsrestriktionerne er i strid med menneskerettighederne. Det er jo helt ude i hampen, og derfor vil jeg opfordre alle til at holde benene på jorden og bevare fornuften til gavn for vores allermest sårbare,” siger direktøren i Faglige Seniorer.

Frygt for yderligere smittespredning

De seneste tal viser, at ud af de 328 – der lige nu er indlagt med corona – er halvdelen over 70 år.

Statens Serum Institut forventer med den nuværende smitteudvikling en større risiko for yderligere spredning til plejehjem og andre institutioner og en yderligere udvikling i dødeligheden.

Tirsdag blev der registeret 9 nye dødsfald, så der nu er registreret 901 døde med corona siden epidemiens start.

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Hvad mener du?

Bør besøgsrestriktionerne plejehjem fastholdes eller lempes? Din mening er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK HER

Sådan griber myndighederne ind

Besøgsrestriktioner

Besøgsrestriktioner kan eksempelvis betyde, at besøg som udgangspunkt skal foregå udendørs. Styrelsen for Patientsikkerhed udformer besøgsrestriktionerne ud fra den gældende lovgivning og efter en konkret vurdering af den aktuelle situation. Besøgsrestriktioner bringes i anvendelse, hvis en kommunes smittetal er stigende, eller hvis smitteudbrud skal inddæmmes.

Besøgsforbud

Hvis der på et plejecenter eller et sygehus er registreret et udbrud med én eller flere smittede, kan Styrelsens for Patientsikkerhed finde det nødvendigt at udstede et besøgsforbud for at inddæmme smitten og beskytte beboerne eller patienterne.

Hvis der er udstedt et besøgsforbud, må der som udgangspunkt ikke være besøg.

Der er dog enkelte undtagelser: Den nærmeste pårørende må fortsat gerne komme på besøg, ligesom der må komme besøg i kritiske situationer.

Desuden kan der stadig leveres serviceydelser på stedet, for eksempel må en fodterapeut, der skal foretage en nødvendig behandling, gerne komme ind på plejehjemmet.

Først publiceret: mandag 7. december 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 22. december 2020 kl. 14:57

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.