Kronprinsfamilien med deres fire børn på Marselisborg Slot ved Aarhus sammen med dronning Margrethe i det gode forårsvejr. Foto: Kongehuset

Dronningen maler påskeæg med familien

Dronningen fejrer også i år påsken på Marselisborg Slot ved Aarhus. I år er kronprinsparret med deres fire børn sammen med majestæten et par af påskedagene.

Senest opdateret: søndag 4. april 2021

Kronprinsparret, Frederik og Mary, ankom i dag til Marselisborg Slot sammen med deres fire børn, prins Joachim, der skal konfirmeres i midten af maj, samt hans lillesøster, prinsesse Isabella og de 10-årige tvillinger, prins Vincent og prinsesse Josephine.

Gennem hele dronningens lange regeringsperiode har dronningen og før også prins Henrik nemlig en fast tradition med at holde påske på Marselisborg Slot i Aarhus.

Hele den kongelige familie samlet i dag ved bordet for at puste og male påskeæg. Foto: Kongehuset.

Sådan er det også i år. Selv om dronningen nu er alene, så holder hun fast i traditionen og maler fortsat hvert år æg i dagene op til påske.

Gammel påsketradition

Den kongelige påsketradition på Marselisborg slot blev startet i 1970’erne af dronningen og prins Henrik. Her malede regentparret påskeæg sammen med deres to sønner, kronprins Frederik og prins Joachim.

Her blev der både malet på hårdkogte æg, som efterfølgende blev spist, og pustede æg, der blev hængt på grene som dekoration.

Som barn holdt dronningen altid selv påskehøjtiden på jagtejendommen i Trend Skov i Nordjylland.

Men da det daværende tronfølgerpar prinsesse Margrethe og prins Henrik i 1967 fik stillet Marselisborg Slot til rådighed af Frederik 9. og dronning Ingrid, begyndte påsketraditionerne så småt på slottet.

Ringer æggene frem

Dronningen har en sikker og kunstnerisk hånd, når hun maler æg.

Blandt andet indførte dronning Margrethe og prins Henrik også, at børnene og gæster skulle finde æg i Slotshaven.

Traditionen stammede fra prins Henriks barndom, hvor han sammen med sine søskende gik ud i haven påskemorgen for at ringe æggene frem med klokker.

På Marselisborg Slot foregik det ved, at dronningen og prins Henrik gemte konfektfyldte æg og påmalede hårdkogte æg ved slottet, som børnene med ringende klokker skulle finde og efterfølgende tage med til påskebordet.

2 kongelige videoer

I 2019 fortalte dronningen i en video om den kongelige families påsketraditioner på Marselisborg Slot: Klik på billedet

Her er en charmerende video med kronprins Frederik og prins Joachim, der finder påskeæg i haven ved Marselisborg Slot helt tilbage i begyndelsen af 1970’erne: Klik på billedet

Først publiceret: onsdag 31. marts 2021
Artiklen er sidst opdateret søndag 4. april 2021 kl. 16:49

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.