færre allergiske reaktioner efter vaccine

Meget færre får en allergisk reaktion efter corona-vaccinen end man havde regnet med.

Allergiske reaktioner efter vaccine er sjældne

Nyt dansk studie vækker opsigt, for det viser at langt færre får allergiske reaktioner ved covid-vaccine end ventet.

Senest opdateret: fredag 8. oktober 2021

Det er – mod lægers forventning – sjældent, at borgere får allergiske reaktioner i forbindelse med en corona-vaccine fra det danske vaccine-program.

Det viser et nyt dansk studie fra Allergicentret på Odense Universitetshospital, skriver DR.

Studiet er det første europæiske studie om allergiske reaktioner i forbindelse med corona-vaccinen.

Forskerne har undersøgt 199.377 borgere fra Syddanmark efter en vaccination med enten Pfizer, AstraZeneca eller Moderna.

61 reagerede allergisk

Ud af dem var der 61 personer, der blev henvist til hospitalet med allergiske reaktioner. Deraf var der tre personer, der reagerede så kraftigt, at de ikke kunne færdigvaccineres, til trods for at de fik behandling.

“For hele vaccinationsindsatsen i Danmark er det jo en fremragende nyhed. I modsætning til hvad vi troede, og hvad Sundhedsstyrelsen troede, så er hyppigheden af anafylaktiske reaktioner over for covid-vaccine meget lav”, siger Carsten Bindslev Jensen, der er professor på Odense Universitetshospital, til DR.

“Allergicentret har modtaget indberetninger om allergiske reaktioner, der har vist sig ikke at være alvorlige, selv om de har set sådan ud”, fortæller Carsten Bindslev Jensen.

Patientforening beroliger

Patientforeningen Astma-Allergi Danmark har aldrig modtaget så mange henvendelser som i den periode, hvor corona-vaccinerne er blevet tilbudt, fortæller organisationen til DR.

Henvendelserne er fra bekymrede borgere, der er bange for at de kan dø af corona-vaccinerne som følge af en allergisk reaktion.

“Den her undersøgelse vil forhåbentlig betyde større tryghed. Nu kan vi sige, at det er dokumenteret, at man ikke får allergi i det omfang, man faktisk har troet tidligere. Og vores opfordring er stadig, at folk skal blive vaccineret”, siger Anne Holm Hansen, der er direktør i Astma-Allergi Danmark, til DR.

Først publiceret: tirsdag 20. juli 2021
Artiklen er sidst opdateret fredag 8. oktober 2021 kl. 16:45

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.