OL logo tokyo 2020

Det er kommet som et chok for arrangørerne, at hovedsponsoren Toyota har trukket sig.

Toyota trækker sig som sponsor for Olympiske Lege

De Olympiske Lege har mistet japanernes opbakning, og nu har den ene hovedsponsor, Toyota, også trukket sig fra legene, der begynder på fredag.

Senest opdateret: tirsdag 20. juli 2021

Sjældent har der været så meget rummel og uro omkring De Olympiske Lege, som omkring OL Tokyo 2020, der begynder allerede på fredag.

Nu er det komme frem, at OL-hovedsponsoren Toyota dropper åbningsceremoni på fredag og aflyser deres OL-reklamer.

Toyota uddyber ikke beslutning, men det antydes at det publikumsløse OL i Tokyo er blevet svært at støtte.

Trods den store offentlig modstand har OL-arrangørerne og Den Internationale Olympiske Komité (IOC) gentagne gange understreget, at legene vil blive afholdt som planlagt, skriver TV2 i Danmark.

Direktøren boykotter åbningen

Foruden at trække alle selskabets OL-relaterede reklamer fra japansk fjernsyn, så fortæller Toyotas præsident, Akio Toyoda, samtidig, at han ikke vil deltage i åbningsceremonien.

Toyota oplyser ikke noget om årsagen til beslutningen. Men en ledende direktør i selskabet siger ifølge nyhedsbureauet Reuters til avisen Yomiuri Shimbun, at legene har udviklet sig til en begivenhed, der er svær at støtte.

“OL er blevet et arrangement, der ikke har fået befolkningens forståelse”, siger den unavngivne direktør til avisen, i følge TV2.

Ifølge Kyodo News i Japan tyder beslutningen på, at Toyota ønsker at beskytte sit image forud for OL, der om fem dage går i gang trods massiv offentlig modstand og frygt for, at legene vil føre til øget smittespredning i Japan.

Vil stadig støtte atleterne

Toyota havde ifølge mediet planlagt at sende flere reklamer med OL-atleter i hovedrollen på japansk tv, mens legene var i gang.

På et online pressemøde uddyber selskabets talsmand Jun Nagata ifølge Kyodo News heller ikke beslutningen. Men han understreger, at Toyota stadig vil leve op til sine andre sponsorforpligtelser.

– Vi vil støtte atleterne fuldstændigt og bidrage til legene ved at stille biler til rådighed og på andre måder, siger han.

Store dele af Tokyo er i øjeblikket underlagt strikse restriktioner på grund af en smittestigning med coronavirus.

OL begynder på fredag og slutter 8. august.

Først publiceret: tirsdag 20. juli 2021
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 20. juli 2021 kl. 10:22

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.