ol bronze medalje danmark

Det danske holdforfølgelsesløb vandt sølv efter en dramatisk semifinale.

To OL-medaljer til Danmark søndag morgen

Pernille Blume og Anne-Marie Rindom vinder begge medalje ved De Olympiske Lege - for anden gang! Den ene af bronze, den anden af guld.

Senest opdateret: mandag 2. august 2021

30-årige Anne-Marie Rindom sejlede i mål søndag morgen kl.9, som nummer syv, og dermed fik hun en samlet første plads efter de 10 sejladser. Dermed sikrede hun Danmark den første guldmedalje til Danmark ved disse Olympiske Lege i Tokyo.

Det er anden gang Anne-Marie Rindom vinder en OL-medalje. Ved OL i Rio i 2016 sejlede hun sig til en bronze-medalje også i Laser Radial-klassen.

Laser Radia er en jolletype, der  sejles af en person, der vejer ca. 55-70 kg. Fra 2008 har den erstattet europajollen til olympiske lege.

Bronze til Blume

Svømmeren Pernillle Blume gjort det også igen. Natten til søndag svømmede den 27-årige svømmestjerne sig til sin tredje OL-medalje i karrieren. Denne gang var den i  bronze i favoritdisciplinen 50 meter fri.

Med medaljen kan Pernille Blume nu bryste sig af at have vundet medaljer ved to OL i træk, ligesom Anne-Marie Rindom. Samtidig er Pernilles totale samling oppe på tre medaljer, efter hun altså vandt OL-guld på 50 meter fri i Rio, mens det også blev til en bronzemedalje i 4 x 100 meter medley.

Først publiceret: søndag 1. august 2021
Artiklen er sidst opdateret mandag 2. august 2021 kl. 15:02

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.