Fejl i coronapas app: Viser ikke 3. stik

Tredje vaccination giver fejl i coronapas til rejser.

Senest opdateret: tirsdag 7. december 2021

Har du fået et tredje stik med coronavaccine, kan du øjeblikket være nødt til at blive testet for at kunne rejse til udlandet.

Det er, fordi coronapasset i øjeblikket kun viser de seneste to vaccinationer.

Sundhedsstyrelsen oplyser, at der arbejdes på at rette fejlen, så alle corona-vaccinationer vises, og fejlen forventes at være udbedret i slutningen af næste uge.

Første stik er væk

Coronapasset viser lige nu kun de to seneste vaccinationer, og for borgere, der har fået en tredje vaccination mod COVID-19, betyder det, at deres første stik ikke længere vises i coronapas-appen, i vaccinationspasset på sundhed.dk mv.

Det kan give udfordringer, hvis du skal rejse til lande, som først anser borgere som færdigvaccineret efter en bestemt periode efter andet stik.

Fordi den første vaccination i øjeblikket ikke vises, vil coronapasset se ud som om, at færdigvaccinationen først er sket for ganske nylig.

Tag en test med på turen

Hvis du har fået tredje stik og planlægger en rejse til udlandet, opfordres du til at undersøge reglerne i det land, du skal rejse til, og hvilken dokumentation landet kræver for gennemført vaccination.

Læs om rejseregler på coronasmitte.dk

Indtil fejlen i passet er rettet, har du mulighed for at tage en PCR-test, som midlertidigt vil sikre et gyldigt EU-coronapas, hvis du skal ud at rejse.

Har du fået tilsendt et fysisk vaccinationsbevis med QR-kode som dokumentation for første og andet stik i august, kan du fortsat bruge dette.

Hvis du ved, at du skal vaccineres med tredje stik og har planlagt en rejse, kan du udskrive et vaccinationspas inden den tredje vaccination.

Først publiceret: tirsdag 14. september 2021
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 7. december 2021 kl. 09:18

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.