Sundhedsminister Magnus Heunicke deltager i pressemødet.

Flere ministre deltager på coronapressemøde klokken 18

Onsdag aften klokken 18 er der pressemøde med status på corona. Her deltager både sundheds- og kulturministeren. Udsigt til at corona-restriktionerne lempes.

Senest opdateret: onsdag 12. januar 2022

Hele onsdagen har der været historier om coronarestriktionernes snarlige udløb, og nu er der også tidspunkt for, hvornår der kan komme en udmelding.

Onsdag klokken 18 holder Sundhedsministeriet pressemøde om den aktuelle status for covid-19. Det oplyser ministeriet.

Her deltager sundhedsminister Magnus Heunicke (S). Han får følgeskab af Ane Halsboe-Jørgensen (S), der er kulturminister.

Netop kulturområdet er et af dem, der har været fokus på de seneste dage, da der gælder flere restriktioner for at bremse coronasmitten.

De står dog til snart at udløbe – natten til søndag – hvis ikke Folketingets Epidemiudvalg forlænger dem. Udvalget mødes klokken 15.15 umiddelbart inden pressemødet.

Anbefaler lempelser

Forud for mødet i udvalget har Epidemikommissionen, der rådgiver regeringen og Folketinget, anbefalet, at restriktionerne lempes på flere områder.

Følg historien i nyhedsbrevet

Du kan følge historien i Faglige Seniorers nyhedsbrev, der udkommer hver onsdag morgen. Nyhedsbrevet er gratis.

Tilmeld dig her. Du er samtidig med i konkurrencen om brunch for to.

Blandt andet lægges der op til, at biografer, koncertsteder, teatre og kulturhuse kan genåbne i et vist omfang. Det vil imidlertid være med krav om coronapas, mundbind og deltagerbegrænsning.

Omvendt er det anbefalingen, at nattelivet fortsat skal være lukket. Og at serveringssteder fortsat skal stoppe for udskænkning af alkohol klokken 22 og lukke klokken 23.

Et generelt forbud om salg af alkohol fra klokken 22 til 5 bør også stadig gælde, hvis det står til kommissionen. Restriktionerne har været gældende siden 19. december.

Mette F: Vil følge indstilling

Om kommissionens anbefalinger følges, er en politisk beslutning, der træffes af Folketingets Epidemiudvalg. Statsminister Mette Frederiksen (S) siger dog til TV 2, at regeringen lægger op til at følge eksperternes indstilling.

“Vi har tænkt os at følge indstillingerne, og vi er fuldt ud opmærksom på, at det er svært for store dele af dansk kunst- og kulturliv at have de her restriktioner, som har været gældende i en periode. Og det håber vi på opbakning fra Folketinget til,” siger hun til TV 2.

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Hvad mener du?

Hvad mener du? Skal restriktionerne lempes, fortsætte som nu – eller skal der strammes?

Din holdning er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side

Først publiceret: onsdag 12. januar 2022
Artiklen er sidst opdateret onsdag 12. januar 2022 kl. 19:11

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.