"Hvis ikke jeg havde fået min hund, ville jeg ikke have nogen grund til at stå op om morgenen," siger Ulla, der her hygger sig med Shiva (forrest) og Robin, der er hendes mors hund

Ulla fik hund under corona: Shiva har reddet mit liv

Historierne om corona-kæledyr, der leveres tilbage, har fyldt medierne de seneste par år. 66-årige Ulla Jensen fortryder dog ikke et sekund, at hun fik en hund, der hjalp hende gennem både fysisk og psykisk sygdom.

Senest opdateret: mandag 13. juni 2022

At coronakrisen har givet danskerne mod på at have hund, er næppe gået manges næser forbi.

Antallet af nyregistrerede hunde er ifølge Dansk Hunderegister steget med hele 25 procent på blot to år.

Ulla Jensen er en af de mange danskere, der anskaffede sig en hund i starten af 2020.

Ulla har anskaffet sig hunden Shiva via Dyreportal.dk, der er landets største portal for handel med kæledyr.

Gadekrydset Shiva har været en redning for den 66-årige førtidspensionist, der fik hunden på – hvad hun selv kalder – det helt rigtige og det helt forkerte tidspunkt.

“Hvis ikke jeg havde fået min hund, ville jeg ikke have nogen grund til at stå op om morgenen. Jeg fik hende, da jeg endelig fik diagnoserne på mine smerter i ben, fødder og ryg. Det er smerter, som gør, at jeg næsten ikke kan gå,” siger Ulla Jensen, der fik konstateret spinalstenose og diskusprolaps oveni sin kroniske gigtlidelse fibromyalgi.

“Det var på den måde det helt gale tidspunkt at få en hund og samtidig det helt rigtige for mig. For hun har tvunget mig op og morgenen og ud i lyset,” tilføjer hun.

Shiva er en krydsning mellem en cane corso italiano og en dobermann, og den store muskuløse hund kræver derfor en del motion.

Hunden kan noget særligt

At hundens popularitet blandt danskerne har været på himmelflugt, efter krisen ramte, handler i høj grad om, hvad hunden giver os, forklarer Kevin Bøje Reese.

Han driver landets største dyreportal på nettet, der sidste år hjalp mere end 80.000 hunde til at finde nye hjem.

“Hunde er kun blevet endnu mere populære blandt danskerne, og det er fordi, de kan noget særligt og giver så meget igen. Man kan lære dem tricks og træne dem, og så sørger de for at holde deres mennesker i gang. Det giver indhold og fremdrift i livet, som mange har haft et særligt stort behov for på grund af corona,” siger Kevin Bøje Reese fra Dyreportal.dk.

Der er en grund til, at vi kalder det hundeøjne

Tilbagevendende depressioner har præget en stor del af Ulla Jensens liv. Hun har arbejdet siden, hun som 18-årig blev uddannet smørrebrødsjomfru.

Men i 2004 blev hun førtidspensionist – blandt andet på grund af dårlig ryg, som med tiden blot er blevet værre.

Hunden har ikke kun hjulpet hende med at holde sig aktiv, men også med selskab i dagligdagen.

“Det lyder måske fjollet, men det er fandme rart at have en hund at snakke med, så det hele ikke bare går op i sygdom. Da lægerne fandt ud af, hvad jeg fejlede, blev jeg virkelig ked af det og i tvivl om, hvad jeg skulle gøre med hende. Min fysik bliver jo ikke bedre med alderen, og Shiva er en fysisk krævende og aktiv hund, siger Ulla Jensen og fortsætter:

“Men som jeg sad der på sofaen og kiggede ind i hendes hundeøjne, var jeg slet ikke i tvivl. Selvom det er hårdt for mig, går vi hver eneste dag. Jeg bider smerterne i mig og tager et langt hvil, når jeg kommer hjem.”

“Det er det hele værd. Jeg vil simpelthen ikke undvære hende,” lyder det fra Ulla Jensen.

 

Først publiceret: mandag 7. marts 2022
Artiklen er sidst opdateret mandag 13. juni 2022 kl. 15:15

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.