Fra 14. marts kan du søge om varmcheck.

Fik du ikke varmecheck på 6.000 kroner? Nu kan du søge

Hvis din husstand er berettiget til en varmecheck - men ikke automatisk modtog en i august 2022 - kan du fra 14. marts søge om at få den udbetalt. Beløbet er på 6.000 skattefrie kroner.

Senest opdateret: mandag 3. april 2023

Fik du ikke varmecheck sidste år – så er der fra 14. marts mulighed for at søge i en såkaldt supplerende ansøgningsrunde.

Varmechecken er et engangstilskud til husstande med lav indkomst og varmekilder omfattet af ekstraordinære prisstigninger i fyringssæsonen 2021-2022.

Checken er på 6.000 kroner og er skattefri.

Den supplerende ansøgningsrunde for varmechecken åbner 14. marts, hvorefter du kan indsende din ansøgning gennem ansøgningsportalen indtil 9. maj.

Alle husstande, der søger inden for de otte uger og lever op til kravene, vil være berettiget til udbetaling af varmechecken. Der er ikke tale om et først-til-mølle-princip.

Når ansøgningsportalen åbner, får du automatisk besked i din mailboks. Her kan du læse mere om, hvordan du indsender dokumentation, forventet sagsbehandlingstid og udbetaling.

Hvem kan få en varmecheck?

For at få tildelt en varmecheck i den supplerende runde skal din husstand opfylde de samme kriterier, som var gældende for den automatiske udbetalingsrunde.

Det gælder i den forbindelse at:

  • Husstanden har ikke fået udbetalt en varmecheck i 2022. Husstanden omfatter de personer, som var registreret i Det Centrale Personregister (CPR) pr. 1. januar 2022.
  • Din husstands samlede indkomst i 2020 må ikke overstige 650.000 kroner (706.000 kroner før arbejdsmarkedsbidrag). Oplysningerne er baseret på udtræk fra skat pr. 1. april 2022 for årsopgørelse 2020.

Din bolig skal pr. 1. januar 2022 være registreret i BBR med en af disse varmekilder:

  • Naturgas.
  • Fjernvarme fra bestemte fjernvarmenet med høj gas- og/eller elandel.
  • Elektricitet (det kan eksempelvis være varmepumper som primær varmekilde) med et elforbrug på over 1.500 kWh i december 2021.
  • Fjernvarme/blokvarme, hvor den primære opvarmningsform i december 2021, var en af de ovennævnte varmekilder.

Alternativt skal der dokumenteres en fejlregistrering af BBR-varmekilde pr. 1. januar 2022, som ikke kan henføres til husstanden selv.

Se video: Kan du få varmecheck?

Hvem kan IKKE få en varmecheck?

  • Husstande, der allerede har modtaget en varmecheck.
  • Husstande med varmekilder, som ikke er omfattet af loven. Det gælder eksempelvis elvarme/varmepumpe med et elforbrug under 1500 kWh i december 2021, træpille- eller oliefyr.
  • Husstande hvor manglende eller fejlagtige oplysninger i de anvendte datakilder kan henføres til personerne i husstanden. Dette omfatter eksempelvis ejere, der bor i husstanden og ikke har fået opdateret BBR-oplysninger om varmekilde inden 1. januar 2022.

Påvirker ikke offentlige ydelser

Varmechecken påvirker ikke udbetaling af andre offentlige ydelser som for eksempel folkepension og pensionstillæg.

Der sker heller ikke modregning i varmechecken for at dække en borgers eventuelle gæld til det offentlige. Kreditorer kan på samme måde ikke gøre udlæg i varmechecken.

Kilde: Energistyrelsen

Du kan læse loven om varmechecken HER.

 

 

Først publiceret: mandag 6. februar 2023
Artiklen er sidst opdateret mandag 3. april 2023 kl. 10:46

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.