Du kan blive vaccineret på et regionalt vaccinationssted eller et af de apoteker, som tilbyder vaccination.

Vaccination mod covid-19 og influenza: Besked på vej i e-Boks

Alle over 65 år vil fra 1. oktober få tilbud om vaccination mod covid-19 og influenza. Der kommer direkte besked i e-Boks eller per brev, når der kan bookes tid.

Senest opdateret: mandag 11. december 2023

To millioner danskere over 65 år får til oktober tilbud om influenza- og covid-vaccination. De kan enten blive vaccineret på et regionalt vaccinationssted eller et af de apoteker, som tilbyder vaccination.

Bør du vaccineres? Se her

Sundhedsstyrelsen forventer, at covid-19 smitten vil stige i løbet af efteråret og vinteren i 2023/24, ligesom vi har set i de tidligere år.

Effekten af vaccination aftager over tid, og nye varianter af coronavirus kan gøre, at beskyttelsen mod sygdom efter vaccination bliver lavere.

Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen, at personer på 65 år og derover samt yngre personer i risiko for et alvorligt forløb med covid-19 bliver vaccineret i efteråret, så de er beskyttet mod alvorlig sygdom.

De samme risikogrupper anbefales influenzavaccination og de to vacciner kan gives samtidig.

Læs mere og bestil tid på vacciner.dk

En del af vaccinationerne kommer til at foregår på et apotek, og ifølge formand for Danske Regioner, Anders Kühnau, er det let og tæt på for danskerne.

“Det skal være nemt for danskerne at blive vaccineret, og det vil apotekernes åbningstider og geografiske spredning bidrage til. Derfor glæder jeg mig over, at de er med til at løfte den store opgave med vaccination mod influenza og covid-19, når den begynder dette efterår.”

Her kan du blive vaccineret

Foruden apotekerne vil der være regionale vaccinationssteder, hvor borgere kan booke tid til at blive vaccineret. Borgerne vil få direkte besked i e-Boks eller per brev, når de kan booke tid på vacciner.dk.

Adresser og åbningstider for de regionale vaccinationssteder bliver meldt ud på vacciner.dk, hvor det også vil være muligt at se, hvilke apoteker der tilbyder vaccination.

Regionerne vil med visitationshjælp fra kommunerne nå ud til borgere, som skal vaccineres i eget hjem, ligesom borgere på plejehjem vil få tilbudt vaccinationer af regionerne.

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Del gerne denne info

Gør gerne andre opmærksom på de kommende vaccinationer mod covid.19 og influnza. Del artiklen på Faglige Seniorers Facebook-side.

Først publiceret: tirsdag 5. september 2023
Artiklen er sidst opdateret mandag 11. december 2023 kl. 21:06

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.