Nu kan du få rejsekortet som app

Rejsekort som app er nu klar til de første rejsende. Her kan du få svar på de mest stillede spørgsmål.

Senest opdateret: mandag 15. april 2024

Hvis du er flittig bruger af rejsekort, når du bruger tog, bus, metro og letbane, har du måske ventet på, at det blev digitaliseret? 

Det er i hvert fald en realitet nu, så læs gerne resten af artiklen og bliv klogere på, hvad du bør vide om det digitale rejsekort. 

Hvorfor skal jeg dele min lokation ’altid’ på min iPhone?

Hvis du har en iPhone, skal du slå lokationsdeling til ’altid’, for at Apple vil give lov til at sikre, at:

  • Billetten er gyldig, selv hvis appen lukkes ned – enten af dig selv, eller fordi telefonen løber tør for strøm.
  • Appen bruger desuden din lokation til at minde dig om at checke ud, hvis man kan se, at du ikke længere rejser, men stadig er checket ind i appen.
  •  

Hvem kan bruge rejsekort som app?

I første version af rejsekort som app vil det kun være muligt at rejse, hvis man er 18 år eller derover og har MobilePay. I starten er der plads til 20.000 rejsende, men inden længe åbnes for mange flere.
 
Senere på året vil kunder, der er 67 år eller derover kunne bruge appen og få pensionistrabat.

Hvordan bruger jeg appen?

1. Start din rejse – check ind
Åbn Rejsekort som app, og nærmeste station eller stoppested vises automatisk. Du skal være i nærheden af en station eller et stoppested for at kunne checke ind, hvis du ikke er det, så vil du få vist en fejlbesked, som forklarer problemet.
Du skal checke ind, før du stiger om bord på et transportmiddel. På den måde sikrer du, at din billet er gyldig.
Check ind ved at swipe til højre.
 
2. Rejs og vis din billet
Når kontrolløren kommer forbi, skal du blot trykke på “Vis billet”, så din QR-kode kan scannes. Kontrolløren kan kræve, at du fremviser ID.
Når du skifter transportmiddel, skal du ikke foretage dig noget i appen. Vent med at checke ud til din rejse er helt slut.
 
3. Stop din rejse – Check ud
Når du er færdig med din rejse, og du har forladt det sidste transportmiddel, skal du checke ud ved at swipe til venstre. Herefter klarer appen resten.
 
4. Efter din rejse
Rejsekort som app tager sig af beregning af din pris og afregner dine rejser en gang i døgnet.
Eventuelle rabatter, du er berettiget til, vil automatisk blive tilføjet din faktura fra dag til dag. Betaling sker fra dag til dag, hvor du betaler samlet én gang dagligt for de rejser, som du har foretaget i løbet af dagen.

Hvordan betaler jeg for mine rejser?

I den første version af rejsekort som app er det kun muligt at betale med MobilePay. På et senere tidspunkt vil det blive muligt at betale med betalingskort.
 
Én gang i døgnet betaler du den samlede pris for alle dagens rejser. Du kan se alle dine rejser med pris i din rejsehistorik.
 
Så snart rejsen er afsluttet, bliver beløbet for rejsen registreret på en faktura. Fakturaen bliver fremsendt via mail dagligt. Bemærk, at betalingen kan ske dagen efter rejsen har fundet sted.
 
Hvis betalingen ikke går igennem, vil kontoen blive suspenderet, og det vil ikke være muligt at checke ind, før betalingen er gået igennem.
 
Hvis betalingen ikke er gået igennem via MobilePay, kan det være nødvendigt at genaktivere MobilePay i Rejsekort som app.

Kan jeg stadig bruge mit rejsekort som kort?

Ja, du kan stadig bruge dit Rejsekort som kort.

Vær opmærksom på, at du i appen kun vil kunne se de rejser, som du har taget med Rejsekort som app. Tilsvarende kan du kun se dine rejser på Rejsekort som kort, når du logger på selvbetjeningen. 

Jeg har ikke en smartphone. Hvordan skal jeg så rejse?

Du kan stadig bruge Rejsekort som kort, som du hele tiden har gjort.

Der er folk, som af forskellige årsager ikke ønsker eller har mulighed for at bruge en app, og til dem er man i fuld gang med at udvikle en alternativ løsning. Der vil komme en løsning med kort og en form for udstyr, som det kendes fra det nuværende Rejsekort.

Det fysiske Rejsekort bliver ikke udfaset, før alternativet er på plads til dig, som ikke kan anvende appen.

Først publiceret: fredag 12. april 2024
Artiklen er sidst opdateret mandag 15. april 2024 kl. 10:05

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.