Emojis kan være med til at forstærker følelser i digitale samtaler. I 1999 blev emojis skabt af et japansk teleselskab med det formål at tiltrække teenagere som brugere.

Smil, hjerter og grin: Derfor kan du godt lide emojis

Emojis er blevet en fast del af den moderne kommunikation. Og de små hoveder tilføjer en vigtig følelse, der gør, at mange bruger emojis.

Senest opdateret: tirsdag 28. maj 2024

De kan være glade, sure eller kede af det. 

Emojis er for mange blevet en fast del af deres kommunikation med andre. Om det så er på sms eller i Facebook-beskeder. 

Og det er der flere grunde til. 

For de små, gule ansigter er blandt andet med til at styrke og fastholde vores relationer.

Samtidig kan man konstatere ud fra en interviewgruppes svar, at brugen af emojis skabte tillid og havde en positiv indflydelse i samspillet mellem mennesker.

Det viser et studie af Instituttet for Sprogvidenskab på Københavns Universitet.

Nedenunder finder du fire andre grunde til, at du holder af at bruge emojis, når du skriver til andre. 

Her er de fire grunde:

  • Følelsesmæssig Nuance: Emojis tilføjer en følelsesmæssig nuance til dine beskeder, der kan være svære at formidle kun med tekst. De giver dig mulighed for at udtrykke følelser som glæde, kærlighed, eller overraskelse på en mere nuanceret måde.
  • Kreativt udtryk: Emojis giver dig mulighed for at være kreativ og udtrykke dig selv på en legende måde. Du kan tilpasse dine beskeder og gøre dem mere personlige ved at vælge emojis, der afspejler din personlighed og stemning.
  • Universelt Sprog: Emojis fungerer som et universelt sprog på tværs af kulturer og sprog. De hjælper med at overvinde sproglige barrierer og gør det lettere at kommunikere med folk fra forskellige baggrunde.
  • Visuel Appel: Emojis tilføjer visuel appel til din tekst, hvilket gør den mere tiltalende og engagerende. De tiltrækker opmærksomhed og kan hjælpe med at gøre din besked mere mindeværdig.
  • Effektiv Kommunikation: Emojis kan bidrage til mere effektiv kommunikation ved at klargøre tonen i en besked. De hjælper med at undgå misforståelser ved at tilføje kontekst og følelsesmæssige nuancer til teksten.

Først publiceret: tirsdag 28. maj 2024
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 28. maj 2024 kl. 08:58

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.